NOVI IOS

Gosti s iPhoneima moći će se odmah spojiti na vaš Wi-Fi

15.06.2017 u 12:01

Bionic
Reading

Apple je možda prvi proizvođač koji će kombinacijom svojih uređaja i softvera osigurati brz i jednostavan pristup bežičnoj kućnoj mreži gostima

Baš kako je u ranijem tekstu bilo rečeno, bilo je samo pitanje trenutka kada će developeri i entuzijasti početi detaljnije kopati po kodu beta izdanja mobilne platforme iOS 11 te otkrivati još noviteta. Jedan od njih bi mogao spasiti mnoge od pisanja kartica s lozinkama za pristup kućnom ruteru. 

Jasno, stvar će funkcionirati samo uz iUređaje na iOS platformi verzije 11, no i dalje je vrlo korisna. Kada netko s iPhoneom dođe u goste, korisnik će na svoj iUređaj dobiti informaciju da se na kućnu mrežu želi spojiti taj uređaj te mu može brzinski poslati podatke za pristup. 

Gostima će biti dovoljno reći tek ime mreže te preko vlastitog uređaja poslati lozinke na njihove iUređaje, što je moguće dok god su u blizini glavnog - korisnikovog uređaja. Riječ je o još jednom malom, ali vrijednom dodatku na kojeg su mislili u Appleu, piše 9to5Mac, koji su imali prilike testirati novu značajku. 

Kako bi spriječili susjede da korisnika ne spammaju zahtijevima za pristup njegovoj kućnoj mreži, u Appleu su se pobrinuli da se slanje i primanje zahtjeva za podjelom pristupnih podataka mreži može odviti samo kada su uređaji gostiju dovoljno blizu korisnikovom i kada su otključani. 

Značajka bi se na jesen trebala pojaviti na iPhoneima i iPadima, s dolaskom platforme iOS 11 u njenom finaliziranom izdanju.