HTC-OVI PLANOVI

GoPro bi mogao dobiti neočekivanu konkurenciju

13.09.2014 u 08:48

Bionic
Reading

Prema pisanju Bloomberga, HTC razvija svoju prvu otpornu kamericu, namijenjenu ljubiteljima (ekstremnih) sportova. Ovim potezom bi kompanija pokušala otvoriti nova tržišta za poslovanje i lov na izvore prihoda, jer iz kvartala u kvartal gube tržišni udio sa pametnim telefonima

Otporna kamerica bi trebala koristiti širokokutnu optiku iz 16-megapikselni senzor, a posebnost bi joj bila spajanje na mobilne platforme iOS ili Android za kontrolu i dodatne mogućnosti. Kamerica je navodno oblika cilindra, a uključivat će Wi-Fi i Bluetooth povezivost.

Da je stvar već u zrelijoj fazi razvoja svjedoči izvor, koji je za Bloomberg izjavio kako će HTC uređaj otkriti na događanju 8. listopada u New Yorku, paralelno s novim pametnim telefonom namijenjenim selfijima.

Kompanija je ovaj tjedan poslala pozivnice na događaj na kojem u naslovu stoji 'dvostruka ekpozicija', bez ikakvih drugih detalja. Izvor navodi i kako HTC planira otkriti posebno razvijene aplikacije za sportsku kamericu, kao i niz dodataka za nju - slične ponudi za GoPro modele.