NOVA ZNAČAJKA

Google u pretragu donosi upozorenja za ekstremne temperature

29.03.2023 u 15:26

Bionic
Reading

Pretraživački div u pretragu uvodi predviđanje i vodič za toplinske valove koji će, nadaju se, pomoći tijekom ovogodišnjih vrućina

Google u pretraživanje uvodi nova upozorenja za ekstremne vrućine kako bi korisnicima pomogli da ostanu sigurni tijekom toplinskih valova. Nova upozorenja o vrućini bit će objavljena u nadolazećim mjesecima.

Ako korisnici potraže informacije o ekstremnoj vrućini vidjet će informacije o početku i kraju toplinskog vala. Upozorenje će također prikazati savjete o tome kako se rashladiti te će korisnike upozoriti na potencijalne zdravstvene probleme. Informacije će biti istaknute u rezultatima pretraživanja.

'Pokrenut ćemo novu značajku za podizanje svijesti o ekstremnim vrućinama kako bi ljudi bili sigurni, rashlađeni i zdravi', rekla je Hema Budaraju, Googleova viša direktorica proizvoda za zdravlje i pretraživanje.

'Uskoro ćete vidjeti namjenske značajke koje ističu relevantne vijesti, preporučene radnje i lokalne informacije tijekom jakog toplinskog vala. Novo upozorenje o vrućini jedan je od mnogih načina na koje nastavljamo ažurirati pretraživanje kako bismo pomogli ljudima da pronađu pravovremene, vjerodostojne i djelotvorne informacije kada im je najpotrebnije.'

Google već nekoliko godina prikazuje upozorenja za stvari kao što su šumski požari, potresi, uragani i drugo. Tvrtka napominje da je uvođenje značajke upozorenja na vrućinu stiglo nakon rekordnog povišenja interesa za toplinske valove tijekom lipnja 2022.

Tvrtka također navodi da se Tree Canopy, alat koji kombinira umjetnu inteligenciju i snimke iz zraka kako bi gradovima dao uvid u trenutnu pokrivenost drvećem i poboljšao planiranje inicijative za urbano šumarstvo, proširio s 14 gradova na gotovo 350 gradova diljem svijeta — uključujući Atlantu, Baltimore, Buenos Aires, Lisabon , Mexico City, Pariz, Sydney i Toronto. Google u 2023. planira proširiti alat na tisuće dodatnih gradova.

Današnja objava dolazi dan nakon što je Google rekao da uvodi nove načine provjere informacije. Pretraživački div pokreće nove značajke pod nazivom 'Perspektive' i 'O ovom autoru', dok također proširuje neke od svojih trenutnih alata, uključujući 'O ovom rezultatu', zaključuje TechCrunch.