NAVIGACIJA

Google Street View automobili se vraćaju na hrvatske ceste

27.02.2023 u 12:59

Bionic
Reading

Google Street View automobili ovog se proljeća vraćaju u Hrvatsku. Cilj ponovne vožnje bit će ažuriranje fotografija Google Street Viewa gradova kao što su Makarska, Sisak, Zagreb, Novalja, Metković, Koprivnica, Hvar, Varaždin i Rijeka

Zahvaljujući usluzi Google Street View korisnici imaju priliku razgledati većinu hrvatskih gradova, kao što su Dubrovnik, Poreč, Osijek ili Split, brojne povijesne znamenitosti kao što su Arena u Puli, crkva sv. Donata u Zadru, dvorac Pejačević u Virovitici ili Trsatski kaštel u Rijeci kao i prirodne ljepote poput Nacionalnog parka Krka ili Nacionalnog parka Brijuni.

Google je svjestan da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati. Nove fotografije pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja. Street View pokazuje različite ulice te kulturno i nacionalno naslijeđe u 360 stupnjeva.

Google ulaže maksimalne napore kako bi zaštitio privatnost, a istodobno omogućio svim korisnicima prednosti usluge Street View. Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možete prijaviti pritiskom na tipku “Report a problem” u donjem lijevom kutu fotografije.

Street View je popularna značajka Google karata s više od 220 milijardi fotografija Street View iz cijelog svijeta, uključujući Antarktiku i Arktik. Značajka je dostupna na stolnim računalima i mobilnim uređajima, kao i na Google Earth.

Vožnja će započeti 2. ožujka, a više informacija o Street View usluzi i gdje trenutno voze Google Street View automobili možete pronaći ovdje.
.