nadogradnja

Google Maps postaje još bolji: Nova opcija razveselit će sve koji vole duga putovanja

06.04.2022 u 09:51

Bionic
Reading

Googleova usluga počet će procijenjivati cijene cestarina te prikazati više detalja koji će olakšati navigaciju

Google je najavio nekolicinu nadogradnji za Google Maps, uključujući mogućnost prikaza cestarina prije aktivacije navigacije prema odredištu, izvještava Verge.

'Sagledavamo faktore poput cijene cestarina i ostalih metoda plaćanja, koji je dan u tjednu i koliko će cijena cestarine biti u određenom razdoblju' piše u službenoj objavi.

Ako postoji ruta bez naplate, prikazat ćemo je kao opciju. Značajka će u travnju postati dostupnom za iOS i Android u 'skoro 2000' naplatnih stanica u SAD-u Indiji, Indoneziji i Japanu. Ostale zemlje će značajku dobiti 'uskoro'.

Google također dodaje više detalja na same mape. 'Uskoro ćete moći vidjeti semafore i stop znakove, kao i poboljšane detalje poput lokala i interesantnih lokacija' kažu iz kompanije. U 'izabranim gradovima' će se moći pronaći dodatni detalji poput 'oblika i širine ceste'. Poboljšane mape će uskoro postati dostupne na iOS-u i Androidu, Android Autu i Apple CarPlayju.

Korisnici Google Mapsa na Appleovim uređajima dobit će nekoliko zgodnih nadogradnji. Dolazi novi widget za Google Maps na iPhoneu koji će omogućiti pristup putovanjima u kartici Go te će biti dostupan tijekom idućih par tjedana.

Verzija aplikacije za Apple Watch također će omogućiti navigaciju na bilo koju od kratica u Google Mapsima poput 'doma' ili 'posao' jednostavnim pritiskom na kraticu. Značajka će postati dostupna 'tijekom idućih par tjedana'.