GEJMING

[VIDEO] Gejming poslastice: Ove igre želimo zaigrati u travnju

05.04.2022 u 15:19

Bionic
Reading

Nakon što smo konačno dobili Elden Ring i Gran Turismo 7, 2022. se pokazala kao dosta dobra godina za videoigre, no travanj će, sudeći prema svemu, biti zapamćen po obiteljskim naslovima

Ako niste tip za Elden Ring, novi Horizon ili Gran Turismo 7, imamo dobre vijesti za vas - travanj je, sudeći po ponudi videoigara, puno više orijentiran prema obiteljskoj strani gejminga. Pored novog Lego Star Warsa igrači će moći zaigrati i dugo iščekivan nastavak Nintendovog Sports serijala, ovaj put specijaliziranog za Switch.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Izvor: Društvene mreže / Autor: LEGO

Star Wars još jedan put prolazi kroz Lego tretman koji zbija svih devet filmova u jednu veliku avanturu. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga u sebi ima stotine igrivih likova, uključujući omiljene lovce na glave, Jedije i Sithovce. U igri igrači mogu voziti hrpu poznatih vozila u brojnim prepoznatljivim okruženjima iz ikoničkog serijala.

LEGO Star Wars je obiteljski naslov namjenjen svim uzrastima - novake će naučiti ponešto o serijalu filmova, dok će starijima pobuditi nostalgiju. Igra je izašla 5. travnja i dostupna je za PlayStation, Xbox i Switch.

Nintendo Switch Sports

Izvor: Društvene mreže / Autor: Nintendo

Ako se sjećate Wii Sportsa, vjerojatno ste prilično stari, no to u ovom slučaju nije bitno - zato jer igrin nastavak stiže na Switch. Nova verzija ikoničkog naslova donosi sportove poput nogometa, odbojke, kuglanja, tenisa, badmintona i chambare uz sve blagodati kontrola pokretom (golf će doći naknadno u obliku besplatne nadogradnje). Igru je moguće igrati jedan-na-jedan, u timovima ili svatko za sebe. Nintendo Switch Sports također podržava igru putem interneta kroz nasumično uparivanje i otključavanje ekskluzivnih kostima, dodataka i opreme. Igra će izaći na Switchu 29. travnja.

The House of the Dead Remake

Izvor: Društvene mreže / Autor: ForeverEntertainment

Restauriranje jedne od najpoznatijih Seginih 'pucačina na tračnicama' povratak je u svijet automata iz devedesetih koji dolazi na Nintendo Switch. Igra će biti poznata svima koji su uživali u originalu, dok će hrpa dodataka naslov učiniti atraktivnim novijim generacijama gejmera. Zombije ćete moći tamaniti sami ili u paru s prijateljem. Ne znamo za vas, ali ovom se naslovu veselimo više nego Lego Star Warsima i Nintendo Switch Sportsima. Igra izlazi 7. travnja za Nintendo Switch.

Dorfromantik

Izvor: Društvene mreže / Autor: Toucana Interactive

Nakon godine dana provedene u ranom stadiju razvoja, opuštajuća slagalica Dorfromantik napokon izlazi za Windowse 29. travnja. Riječ je naslovu u kojem igrači slažui minijaturne krajobraze uz pomoć ograničenog broja nasumično stvorenih heksagona. Dodatna polja se dobijaju završavanjem malih zadataka koji od vas traže da srodna polja slažete jedna do drugih, čime stvarate stvari poput dugih rijeka ili gustih šuma koja se protežu svim kutevima vašeg brzoširućeg krajobraza.

Riječ je o vrlo zaraznoj i polaganoj igri kojoj najviše doprinosi predivan vizualni stil i opuštajuća glazba. Igra izlazi 28. travnja.