IZ HEWLETT PACKARDA

Gipka računala i prva ultrabook radna stanica

31.01.2014 u 17:02

Bionic
Reading

Nova višefunkcijska računala iz serije Envy Recline omogućavaju zakretanje dodirnog zaslona prema dolje i prema sebi kako bi bilo ugodnije raditi na njima

Postolje omogućava glatko pomicanje zaslona ispod razine stola i bliže krilu korisnika da bi se postigao prirodniji položaj za dodirnu navigaciju, a može se postaviti i u uspravan položaj namijenjen za tradicionalno korištenje i gledanje filmova.

Envy Recline TouchSmart 23 i 27 donose prepoznavanje dodira u 10 točaka na HD zaslonu IPS.


Opremljeni su Intelovim procesorima serije i četvrte generacije i grafikom NVIDIA, tehnologijom NFC za dijeljenje fotografija, kontakata i URL adresa dodirom.

Envy Recline 23 TouchSmart Beats Edition proizvode u crnim i crvenim nijansama te s dvostrukim zvučnicima s tehnologijom Beats Audio.

Envy Recline 27 s procesorom Core i7, memorijom od osam GB bit će dostupno tijekom veljače po maloprodajnoj preporučenoj cijeni od 12.888 kn s PDV-om, a Envy Recline 23 koštat će 9.977 kuna s PDV-om.

Prijenosno računalo 350 G1 namijenjeno je srednjim i malim tvrtkama. Radi na Intelovim procesorima Core i3/i5/i7, Pentium ili Celeron (ovisno o konfiguraciji). Ima ugrađenu Intelovu HD i AMD-ovu grafiku. Zaslon ima dijagonalu 15,6 inča (39,6 centimetara).

Dolazi s tipkovnicom otpornom na tekućine i opcionalnim čitačem prsta.

Bit će dostupno od ožujka, po cijeni od 2.999 kn s PDV-om.

LaserJet Pro MFP M125/M127 laserski je pisač također namijenjen srednjim i malim poduzetnicima. najmanji je HP-ov višefunkcijski pisač za crno-bijeli ispis, skeniranje, kopiranje i faksiranje.

Ispisuje do 21 stranicu po minuti. Izravno s uređaja skenira sadržaje na web-odredišta za upravljanje dokumentima koja su u računalnom oblaku te ih otamo preuzima.

S ostalim se uređajima može umrežiti pomoću Etherneta i bežično. Podržava niz rješenja za mobilni ispis.

Maloprodajna cijena im je 1.199 kuna za M125nw, 1.499 kuna za M125fn i 1.999 kuna za M127fw. Sve s PDV-om, naravno.

Konačno, predstavljena je prva radna stanica na svijetu u formatu ultrabooka. Zbook 14, 15 i 17 dolaze s četvrtom generacijom Intelovih procesora Haswell (dvojezgreni i četverojezgreni) te Nvidijinom i AMD-ovom grafikom, uključujući i Nvidia Kepler.

Dostupne su po maloprodajnoj cijeni od 10.000 kuna s PDV-om pa naviše.