STIŽE U OŽUJKU

Galaxy S9 Plus - osim ljubičaste boje, što je još moguće?

07.12.2017 u 11:44

Bionic
Reading

Uz Galaxy S9 Samsung će gotovo sigurno ponuditi i model Galaxy S9 Plus. Evo što glasine kažu što možemo očekivati

Novi Galaxy S9 vjerojatno nećemo vidjeti tijekom sajma Consumer Electronics Show, koji će biti održan od 9. do 12. siječnja iduće godine u Las Vegasu (Sjedinjene Američke Države), već tek krajem ožujka. 

Službeno predstavljanje moglo bi se dogoditi tijekom sajma Mobile World Congress, koji će biti održan od 26. veljače do 1. ožujka u Barceloni (Španjolska).  

Sudeći prema dosadašnjoj praksi južnokorejske korporacije, Galaxy S9 Plus neće se značajno razlikovati od modela S9, osim što će biti veći i imati veću bateriju. 

Očekuje se kako će imati zakrivljeni SAMOLED zaslon, vjerojatno dijagonale oko 6,2 inča (15,7 centimetara), razlučivosti 2.960 puta 1.440 piksela (kao i na S8/S8 Plus) uz omjer 18,5:9. 

Trebao bi imati još manje obrube nego što ih trenutno ima S8, što znači kako bi u Samsungu mogli ili smanjiti uređaj ili povećati zaslon bez povećavanja veličine uređaja. U zaslon bi mogao biti ugrađen čitač otiska prsta, a mogao bi dobiti i stakleni premaz koji će ga štititi od vode i masnih prstiju te smanjiti odsjaj.

Modularni ljubičasti Galaxy S9 Plus?

Ukoliko neće biti ugrađen u zaslon, čitač otiska prsta vjerojatno će se naći na sredini stražnje strane, moguće i pri dnu uređaja.

Ako je vjerovati maštovitijim glasinama, Galaxy S9 Plus mogao bi postati modularan i omogućiti dodavanje raznih hardverskih dodataka. To se trenutno ne čini naročito izvjesnim, ali tko zna što se može dogoditi.

Također, moguće je kako će to biti prvi Samsungov ljubičasti Galaxy smartfon.

Što se hardvera tiče, šuška se o procesoru Snapdragon 845 (za SAD) i Exynos 9810 (svi ostali), uz četiri GB RAM-a (iako Note 8 ima šest).  Trebao bi ponuditi jezgre CPU-a treće generacije, nadograđeni grafički čip i gigabitni LTE modem s podrškom za 6CA te preuzimanje podataka brzinom do 1,2 Gbps (ako mreža to podržava). 

Moguće je kako će kamera podržavati snimanje tisuću sličica u sekundi, što bi omogućilo iznimno kvalitetne usporene snimke. Senzor koji to može Samsung je predstavio prošle godine.

  • +11
Samsung Galaxy Note 8 Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Dvostruka kamera i AKG-ovi stereo zvučnici

Nije isključeno kako će Galaxy S9 Plus imati kameru s dvije leće straga, kao što ima Note 8, kao i da će prednja kamera dobiti senzor za 3D s podrškom za prepoznavanje lica. 

Baterija bi trebala biti sličnog kapaciteta kao i u sadašnjih top modela (oko 3.500 mAh), eventualno nešto manja. 

Moguće je kako će Galaxy S9 Plus imati AKG-ove stereo zvučnike i Bluetooth slušalice. Ovaj bi model mogao pratiti redizajnirani uređaj Dex - služi tome da mobitel možete koristiti kao stolno računalo - koji će postati pad umjesto dock

Priča se i o senzoru koji prati uvjete u vašem okolišu te vas upozorava na zagađenje. Samsung ima patent za takvu tehnologiju, ali malo je vjerojatno da ćemo ju vidjeti u ovom izdanju Galaxyja S9 Plus.

Operativni sustav će vjerojatno biti Android Oreo sa Samsungovim sučeljem.

Galaxy S9 Plus trebao bi koštati više od 850 američkih dolara, predviđa Tech Radar.