TEHNO NOVITETI

Imamo detalje o novom OnePlus 5T

17.11.2017 u 12:47

Bionic
Reading

Friško predstavljeni top model kineskog proizvođača dolazi sa zaslonom od ruba do ruba, redizajniranom stražnjom kamerom i ulazom za slušalice

I OnePlus se pridružio trendu uklanjanja obruba na zaslonima pametnih telefona. Novi OnePlus 5T malo je viši od modela OnePlus 5, ali nudi OLED zaslon dijagonale šest inča (15,2 centimetara) u uređaju približno iste veličine kao njegov prethodnik s 5,5 inča (13,9 cm).

Zaslon je pomalo neuobičajene razlučivosti 2.160 puta 1.080 piksela (gustoća piksela 401 ppi) i novog omjera 18:9. Na raspolaganju je širok niz mogućnosti kalibracije boja. 

Čitač otiska prsta prebačen je na stražnju stranu uređaja, dodana značajka prepoznavanja lica pomožu koje možete otključati mobitel dok je položen. 

Umjesto uobičajene kombinacije širokokutne i telefoto leće OnePlus 5T dolazi s drugom kamerom koja je posebno prilagođena radu sa slabijim osvjetljenjem.  Sekundarna kamera bi se trebala automatski aktivirati kad mobitel registrira uvjete slavije rasvjete. Obje kamere imaju otvor blende f/1.7 te senzore sa 16 i 20 megapiksela.

Pod haubom su Qualcommov procesor Snapdragon 835 i grafički čip Adreno 540. Što se memorije tiče, možete birati između šest GB RAM-a i 64 GB pohrane ili osam GB RAM-a i 128 GB pohrane. Nema podrške za kartice microSD što znači kako memoriju nije moguće dodatno proširiti, ali zato možete koristiti dvije kartice nano-SIM odjednom.

  • +16
Upoznajte OnePlus 5T Izvor: OnePlus / Autor: OnePlus

Baterija je kapaciteta 3.300 mAh i podržava tehnologiju brzog punjenja Dash Charge. Zasad još ništa od bežičnog punjenja, a izostala je i otpornost na vodu. 

Bluetooth 5 je ojačan podrškom za AptX HD, što bi moglo biti korisno vlasnicima bežičnih uređaja i u budućnosti. Vlasnike žičnih slušalica obradovat će što je 3,5-milimetarski audio ulaz i dalje prisutan. 

OnePlus 5T neće biti isporučen s najnovijim izdanjem Androida već sa 7.1 Nougat. Obećali su kako će nadogradnja stići ubrzo. Među novim značajkama je mogućnost pokretanja iste aplikacije u više prozora.  

OnePlus 5T u početku će biti dostupan samo u crnoj boji. U prodaju u Europi kreće od 21. studenog, po cijeni od 499 za model sa 64 odnosno 559 eura za model sa 128 GB memorije, piše Verge.

  • +5
Deset godina Androida - deset stvari s kojima nas je zadivio Izvor: Ostale fotografije / Autor: Pixabay