ZUCKERBERG U SEULU

Facebook zanimaju južnokorejski startupi

18.06.2013 u 14:22

Bionic
Reading

Zašto je šef najpopularnije svjetske društvene mreže posjetio Seul? Što mu je bilo toliko bitno da je hoodie ostavio u sobi i obukao odijelo?

Južnokorejska predsjednica Park Geun-hye primila je u Seulu glavnog izvršnog direktora Facebooka Marka Zuckerberga.

Bio je to posljednji u nizu susreta predsjednice Južne Koreje sa šefovima velikih tehnoloških kompanija, s kojima razgovara o svojoj viziji 'kreativne ekonomije'. Prije njega na redu su bili Bill Gates i Googleov Larry Page

Tijekom susreta Zuckerberg je istaknuo koliko je njegovoj tvrtki važno korejsko tržište. Facebook će, obećao je, nastaviti ulagati u Južnu Koreju, a nada se da će male tvrtke i startupi u toj azijskoj zemlji koristiti tu društvenu mrežu kao platformu za poslovanje. Razgovarali su i o poticanju tehnoloških startupa.

Facebook je rasprostranjen u Južnoj Koreji, jednoj od najumreženijih nacija na svijetu, u kojoj je mobilna penetracija veća od 100 posto, što znači da većina vlasnika mobitela ima više od jednog uređaja.

Na Zuckerbergovu rasporedu bio je i sastanak sa šefovima Samsunga, s kojima je razgovarao o načinima povećanja prodaje oglasa putem pametnih telefona i tableta.

Obvezao se ulagati u proizvode koji će donijeti povrat ulagačima u Facebookove dionice, koje su zabilježile pad od 37 posto od javne ponude u svibnju prošle godine, piše Bloomberg

Pogledajte video:

Mark Zuckerbeg u Južnoj Koreji