STIŽE REDIZAJN

Facebook ima novi izgled za stolna računala, evo kako ga aktivirati

20.03.2020 u 13:38

Bionic
Reading

Novi je izgled, najavljen tijekom prošlogodišnje konferencije F8, dosad bio dostupan samo na pametnim telefonima i tablet računalima

Facebook je u optjecaj počeo puštati redizajnirano izdanje namijenjeno stolnim računalima, sa snažnijim naglaskom na dvije ključne značajke (događanja i grupe) te preglednijim rasporedom sadržaja.

Dodani su veći fontovi i upeglanije sličice, tamni način rada i pojednostavljeni prikaz s manje stupaca s informacijama. Značajka Facebook Stories pomaknuta je iznad kućice Update Status, dok je iznad kategorije Stories redizajnirana traka s izbornikom, gdje su smještene kartice dosad dostupne u izborniku na lijevoj strani zaslona, kao što su Events i Marketplace.

ljudska psihologija

Devet neobičnih kvaliteta posjeduju samo inteligentni ljudi. Jeste li i vi među njima?

Pogledaj galeriju

Dodana je i nova kartica Groups, također smještena u traku s izbornikom. Kliknete li na nju dobit ćete personalizirani pregled objava grupa čiji ste član i prijedloge grupa koje bi vam mogle biti zanimljive.

Takav je izgled, najavljen tijekom prošlogodišnje konferencije F8, dosad bio dostupan samo na pametnim telefonima i tablet računalima. Trenutno ga ne možete dobiti automatski - to je predviđeno za kasnije razdoblje ove godine - već ga morate aktivirati.

  • Otvorite Facebook.
  • Logirajte se u svoj korisnički račun.
  • Otvorite Settings.
  • Kliknite See New Facebook.

Ako vam se ne sviđa, na staro izdanje zasad se možete vratiti ako kliknete Switch to Classic Facebook, piše Verge.