BAŠ SU UPORNI

Facebook i dalje želi dijeliti vaš broj telefona

10.03.2019 u 08:04

Bionic
Reading

Jedan je tviteraš objavio niz tvitova u kojima proziva Facebook zbog načina na koji upravlja korisničkim podacima

Najveća društvena mreža svijeta ponovno se našla na udaru kritika zbog načina na koje koristi brojeve telefona svojih korisnika. Naime, otkriveno je kako je još uvijek moguće pronaći korisnike pomoću njih.

Moguće je ograničiti prikaz broja tako da ga mogu vidjeti samo vaši prijatelji i njihovi prijatelji. Ali, po početnim je postavkama namješten tako da ga mogu vidjeti - svi.

TEHNO SAVJETI

Sumnjate kako vam netko krade Wi-Fi? Evo kako ćete provjeriti i riješiti se uljeza

Pogledaj galeriju

Facebook je dosta nametljivo nagovarao korisnike na korištenje dvostupanjske provjere (two-factor authentication, 2FA), za koju je potrebno dati broj telefona na koji je moguće obaviti provjeru ili poslati kod za potvrdu identiteta. Broj su dijelili s platformama koje imaju u vlasništvu (Instagram i WhatsApp), kao i s oglašivačima.

Tviteraš @jeremyburge objavio je niz tvitova u kojima proziva Facebook zbog načina na koji upravlja korisničkim podacima, upozoravajući kako po početnim postavkama za kreiranje novog korisničkog računa više nisu potrebni adresa e-pošte ili korisničko ime, već je dovoljan broj telefona, piše Tech Radar.