NOMENKLATURNI KAOS

Evo kako će se Mercedesi po novom zvati od iduće godine

18.11.2014 u 15:21

Bionic
Reading

Do 2020. Mercedesovu paletu činit će više od 30 automobila od čega 11 potpuno novih. Kako bi se kupci snašli u ovoj automobilskoj džungli, Nijemci su odlučili pojednostaviti stvari. Pa, donekle

Od iduće godine pojedini Mercedesovi modeli zvat će se drugačije nego dosad, a svi će imati i drugačije oznake pogona.

Osnovu čini pet modela - A, B, C, E i S, a iste oznake nosit će i drugi modeli, neovisno o tome spadaju li u kategoriju SUV-ova, kupea s dva para vrata ili običnih kupea.

Tako će GLA, budući da je građen na platformi A-klase ostati GLA, no GLK će postati GLC, ML - GLE, njegova kupeolika inačica GLE Coupe, GL klasa - GLS, dok će neuništiva G-klasa ostati G-klasa. Istovremeno, SL će ostati SL no SLK će postati SLC.

Zbunjeni? To nije sve.

Umjesto deklaracije Natural Gas Drive, modeli pokretani komprimiranim prirodnim plinom nosit će oznaku 'c', Dizelaši više neće imati oznaku BlueTEC ili CDI, već 'd', 'e' će stajati za sve plug-in hibride i električna vozila, 'f' za vozila na gorive ćelije, a 'h' za sve hibride uključujući i one dizelske.

4MATIC ostaje oznaka za pogon na sva četiri kotača, a numeričke oznake poput E 400 ili S 63, srećom i dalje, kao i dosad, neće značiti ništa.

Jednostavno, zar ne.