MISTERIJI SVIJETA

Egipat odgovorio Elonu Musku: Dođite i uvjerite se da piramide nisu izgradili izvanzemaljci

03.08.2020 u 10:53

Bionic
Reading

Iz Egipta su nakon objave na Twitteru pozvali vlasnika SpaceX-a da svrati do Egipta i sam se uvjeri da piramide nisu izvanzemaljskog podrijetla

Jedna od najviših egipatskih dužnosnica pozvala je Elona Muska da posjeti piramide u Gizi nakon što je vlasnik SpaceX-a na Twitteru napisao da su ih napravili vanzemaljci, što mu je lajkalo preko pola milijuna ljudi.

Ovo je potaklo ministricu međudržavne suradnje, Raniju al-Mashata, da osobno pozove izvršnog direktora Tesle u svoju zemlju ne bi li mu objasnila par stvari o povijesti piramida i samog Egipta.

Al-Mashat je u subotu objavila: 'Pratim vaš rad s velikom količinom divljenja te pozivam vas i Space X da istražite spise o izgradnji piramida te usput i posjetite grobnice ljudi koji su ih izgradili. Čekamo vas, gospodine Musk'.

'Direktor Tesle je nakon toga odgovorio na svoju objavu poveznicom na članak BBC-a koji objašnjava kako su graditelji piramida živjeli te je nadodao 'Ovaj članak BBC-ja daje vrlo jasnu sliku načina na koji su piramide bile izgrađene'.

Na njegovu je objavu odgovorio i egipatski arheolog Zahi Hawass koji je otkri grobnice graditelja piramida u Gizi te koji je Muskovu tvrdnju nazvao 'potpunom halucinacijom', prenose Business Insider i BBC. 'Otkrio sam grobnice graditelja piramida koje svima jasno objašnjavaju da su piramide izgradili Egipćani i da ti Egipćani nisu bili robovi' istaknuo je Hawass.

Velika piramida u Gizi jedno je od najstarijih svjetskih čuda. Visoka je 137 metara te je do danas ostala relativno netaknuta.