KAMERICOM MOBITELA

Domaća matematička aplikacija hit među korisnicima

23.10.2014 u 10:24

Bionic
Reading

PhotoMath nova je aplikacija koja definitivno spada u kategoriju 'zašto ovoga nije bilo ranije'. Riječ je o uratku koji rješava matematičke jednadžbe pomoću kamerice mobilnog uređaja, a usput može i prikazati korak po korak koji dovodi do konačnog rješenja. 'S PhotoMathom imate učitelja matematike u džepu', navodi se u opisu appa

Ova aplikacija, inače dostupna za iOS i Windows Phone (verzija za Android stiže tek 2015. godine), omogućava jednostavno računanje i rješavanje jednadžbi tako da korisnik uperi kamericu u 'zadatak'. Za njen je razvoj zaslužan domaći tim developera koji su kompaniju MicroBLINK Ltd. osnovali u Londonu, nakon evolucije pilot-projekta iz 2012., koji je pak izrastao u uslugu PhotoPay.

PhotoMath podržava osnovne matematičke operacije uz nešto linearnih jednadžbi i naprednih funkcija. Iako aplikacija nije 'magično svemoguća', kako navode developeri, na njenoj funkcionalnosti će se itekako i dalje raditi s budućim nadogradnjama. Za sada prepoznavanje brojeva radi isključivo na ispisanom sadržaju, ne i rukopisu: