Dobra vijest

Samsung donosi nove značajke na svoje starije preklopne uređaje, nadogradnja stiže već danas

06.09.2022 u 11:52

Bionic
Reading

One UI 4.1.1 prvo će doći na prošlogodišnje modele Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3

Starije generacije Samsungovih preklopnih uređaja i pametnih satova uskoro će dobiti mogućnost nadogradnje na novu verziju One UI-ja uz koju će dobiti nove značajke poput multitasking gesti, optimizacije za veće uređaje, nadogradnje Samsungovih aplikacija, radnu traku u stilu PC-ja te niz niz novih lica za satove Galaxy, nabraja Verge.

Samsungov One UI 4.1.1 temelji se na Androidu 12L te se prvi pojavio na urteđajima Galaxy Z Fold4 i Galaxy Flip4. Samsung je s isporukom nadogradnje na One UI 4.1.1 počeo već danas, počevši sa Galaxy Z Foldom3 i Galaxy Z Flipom3 koji bi nadogradnju trebali vidjeti kroz maksimalno par dana. Galaxy Z Fold2, Galaxy Z Flip i Galaxy Z Fold također će dobiti One UI 4.1.1, no proizvođač bar u ovom trenu nije objavio točan datum.

  • +47
Samsung Galaxy Unpacked: Samsung Galaxy Z Flip4 Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Vlasnici ovih starijih uređaja moći će uživati u značajkama poput radne trake koja omogućava brzo prebacivanje među aplikacijama i povlačenju aplikacija u podijeljeni pregled zaslona. Nova gesta s dva prsta također je dostupna za rad s više aplikacija te omogućava brzo prebacivanje aplikacija preko cijelog ekrana u manje prozore ili dijeljenje ekrana na pola za poboljšanu produktivnost.

Druge značajke koje dolaze na Z Fold3 i Flip3 uključuju mogućnost podešavanja postavki, vršenja poziva, odgovaranja na propuštene pozive i odgovaranje na tekstualne poruke (uz pomoć transkripcije govora) s vanjskog ekrana, kao i snimanje selfija preko manjeg ekrana značajkom Rear Cam Selfie.

  • +6
Samsung Galaxy Z Fold4 slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

One UI Watch 4.5 debi je imao na Galaxy Watchu 5, a sad također dolazi i na Galaxy Watch 4 i Galaxy Watch 4 Classic, što znači i da dolaze šest novih interaktivnih lica za satove i dodatne opcije za podešavanje, kao i nova tipkovnica QWERTY. Samsung nije objavio točan datum Watcha 4.5.

Galaxy Watch 3 i Galaxy Watch Active 2 sredinom će rujna dobiti zasebnu softversku nadogradnju te će u sklopu nje omogućiti 'izabrane značajke' One UI Watcha 4.5 poput novih lica, analize sna i podrške za mjerenje krvnog tlaka i pulsa uz aplikaciju Samsung Health Monitor.