TEHNO PREMIJERA

[FOTO] Samsung u Hrvatskoj predstavio najnovije preklopne smartfone: Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4

26.08.2022 u 13:54

Bionic
Reading

Događaj je upriličio služben početak prodaje velikog Galaxy Z Folda4, kompaktnog Galaxy Z Flipa4, kao i nekolicine nosivih noviteta

Samsung je u četvrtak u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu upriličio početak prodaje četvrte serije preklopnih smartfona iz serije Galaxy Z.

Na događaju su se pored predstavnika Samsunga u Hrvatskoj pojavili brojni tehno znatiželjnici iz javnosti i medija. Smartfoni Samsung Galaxy Z Flip4 i Samsung Galaxy Z Fold4 u prodaju u Hrvatskoj kreću 26. kolovoza, a pored njih je tijekom prezentacije demonstriran i ostatak Samsungovih prijenosnih noviteta poput nove serije Galaxy Watcha i naravno - slušalica Galaxy Buds.

  • +36
Samsung event HNK Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Galaxy Z Flip4

Galaxy Z Flip4 manji je preklopni smartfon sa Dynamic AMOLED 2X glavnim zaslonom dijagonale 6,7-inča. U preklopljenom stanju dostupan je Cover Screen vanjski zaslon svega 1.9-inča koji pruža nove dodatne mogućnosti. Korisnici sada putem vanjskog zaslona mogu primati pozive, poruke, snimati, ali i upravljati postavkama pametnog telefona te mijenjati teme i widgete.

Galaxy Z Flip4 sadrži prednju i dvije stražnje kamere, te donosi nove funkcije snimanja uz FlexCam značajke koja omogućava stvaranje fotografija ili videozapisa bez upotrebe ruku pod kutovima između 75° i 115°. Za kraj, tu je jača baterija od 3,700 mAh s podrškom za super brzo punjenje.

  • +47
Samsung Galaxy Unpacked: Samsung Galaxy Z Flip4 Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Galaxy Z Fold4

Galaxy Z Fold4 sadrži Dynamic AMOLED 2X zaslon od 7,6-inča koji omogućava korištenje aplikacija uz brojne multitasking opcije. Kao i Flip4, Fold4 podržava flex način rada te korisnicima pruža mogućnost da putem Multi Active Window značajke i boljim pokretima povlačenja istovremeno konzumiraju različe sadržaje.

Galaxy Z Fold4 prvi je uređaj koji koristi Android 12L operativni sustav kojeg je Google adaptirao radu na velikim zaslonima. Pokreće će ga Snapdragon 8+ Gen 1 čipset uz brzinu osvježavanja od 120Hz. Optika je također prošla kroz nadogradnju uz nadograđenu širokokutnu leću od 50MP.

  • +44
Galaxy Unpacked: Samsung Galaxy Z Fold4 Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Uređaji koji podižu kvalitetu života

Kompanija je predstavila i novu seriju Galaxy Watch5 pametnih satova i Galaxy Buds2 Pro bežičnih slušalica. Riječ je o uređajima koji se najbolje povezuju sa ostatkom Samsungovog ekosustava. Galaxy Watch5 i Watch5 Pro sadrže BioActive senzor koji pruža detaljnije praćenje aktivnosti i mjeri optičku brzinu otkucaja srca, električni signal srca i analizu bioelektrične impedancije. Softverska nadogradnja stiže i obliku Sleep Scores značajke, dok je glavni dodatak po pitanju hardvera vrlo iščekivana povećana baterija.

Galaxy Buds2 Pro pružaju kvalitetniji, dinamičniji raspon zvuka zahvaljujući Hi-Fi 24Bit Audio tehnologiji, uz dodatak ANC (Active Noise Cancellation) značajke za lakšu konzumaciju sadržaja na glasnim mjestima.

Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4 pametni telefoni u Hrvatskoj su dostupni od 26. kolovoza po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 8.499 HRK za Galaxy Z Flip4 te od 13.999 za Galaxy Z Fold4.

Galaxy Watch5 u Hrvatskoj je dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.999 HRK za Bluetooth verziju i od 2.499 HRK za LTE verziju, Galaxy Watch5 Pro po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.999 HRK za Bluetooth verziju i od 3.499 HRK za LTE verziju, dok Galaxy Buds2 Pro bežične slušalice koštaju oko 1.699 HRK.