KONFERENCIJE

DellEMC cilja na tržište nestrukturiranih podataka

20.10.2016 u 22:40

Bionic
Reading

Tijekom trodnevne konferencije Dell EMC World u Austinu u Sjedinjenim Državama dvije odnedavno spojene korporacije pokazale su niz noviteta za digitalno poslovanje, obradu i zaštitu podataka...

Između ostalog, Dell EMC je najavio novog člana serije proizvoda za NAS skladištenje podataka Isilon, optimiziraog za setove nestrukturiranih podataka.

Gusta blade node arhitektura Isilon All-Flasha pruža četiri Isilon noda unutar jedne 4U šasije s kapacitetom u rasponu od 92 TB do 924 TB po šasiji. Dostupne u nekoliko konfiguracija, Isilon All-Flash jedinice mogu se kombinirati u jedan klaster koji pruža do 92,4 PB kapaciteta te više od 1,5 TB/s agregatne izvedbe.

Isilon All-Flash Storage je dizajniran za širok spektar aplikacija nove generacije i nestrukturirana opterećenja koja zahtijevaju ekstremne performanse NAS-a, uključujući 4K streaming podataka, automatizaciju i analitiku u gotovo realnom vremenu s izborom dobavljača za Big Data analitiku poput Hortonworksa, Cloudere, Pivotala, IBM-a i Splunka.

Moguće ga je postaviti kao novi ili uklopiti u postojeći Isilon klaster. Operativni sustav je OneFS. Na tržištu će biti dostupno tijekom iduće godine, zajedno s novim verzijama OneFS koje će biti besplatno nadograđene svim postojećim korisnicima.


Dell EMC je predstavio novu all-flash ponudu enterprise klase i SMB skladištenja.

Između ostalog, tu su portfelj za upravljanje skladištenjem podataka, mobilnošću i zaštitom podataka za sva rješenja za srednje velike korisnike Dell EMC storage arraya serije SC, rješenje VMAX 250F All Flash, platforme VPLEX VS6 i VPLEX For All-Flash, a najavljeni su DSSD D5 rack-optimizirani flash array s novim softverskim ažuriranjima operativnog sustava i provjerenim performansama za Oracle, SAS i kdb+ opterećenja te all-flash array XtremIO.

Proširen je konvergentni portfelj VxRail Appliances i VxRack System 1000 hiper-konvergentnu infrastrukturu (HCI) integriranjem Power Edge servera i novih Broadwell platformi.

VxRail Appliances s PowerEdge serverima trebao bi povećati fleksibilnost hardvera i ponuditi više granularne skalabilnosti s 250 puta više konfiguracija, 40 posto bolje performanse procesora za istu cijenu, 25 posto nižu ulaznu cijenu te dva puta veći kapacitet pohrane u all-flash nodovima.


VxRack System 1000 s PowerEdge serverima nudi 2,5 puta više kapaciteta i 40 posto bolje performanse procesora za istu cijenu, kažu u Dell EMC-u.

VxRack FLEX s nodovima temeljenima na PowerEdge serverima dostupni su od ovog tromjesječja, dok VxRack SDDC s nodovima temeljenima na PowerEdge serverima s integriranim PowerEdge serverima možete naručiti do kraja godine.

VxRail uređaji integrirani s PowerEdge serverima bit će dostupni diljem svijeta od iduće godine, a VxRail uređaji temeljeni na PowerEdge serverima s VMware Horizonom za virtualizaciju klijenta stižu u prosincu 2016.

Također je predstavljen i interoperabilni portfelj koji uključuje upravljanje skladištenjem podataka, mobilnost i zaštitu podataka za cjelokupni portfelj Dell EMC SC Series Storage Arrays za srednje velike tvrtke.

Rješenja su odmah dostupna za seriju SC, a podrška za ViPR SRM i PowerPath u planu je za kraj ove godine.