2 U 1

Dell predstavio računala za studente i učenike

29.07.2016 u 16:13

Bionic
Reading

Poznati proizvođač nedavno je predstavio liniju računala kojima cilja na korisnike koji ih koriste u učenju i zabavi

Istraživanja pokazuju da 2016. predstavlja prekretnicu za računala 2-u-1. Rastuću popularnost ova računala duguju šarki od 360 stupnjeva, zahvaljujući kojoj se lako mogu koristiti na četiri načina: laptop za izradu dokumenata u Wordu, tent za rad na prezentaciji, uspravan položaj za streaming filmova ili tablet za korištenje društvenih medija.

Liniju računala za studente predvode Inspiron 5000  2 u 1 i Inspiron 7000 2 u 1. Računala Inspiron 5000 2-u-1 koriste ekran FHD rezolucije (1.920 puta 1.080). Serija 5000 koristi infracrvenu kameru koja radi s Windows Hello, sustavom prepoznavanja lica te omogućava logiranje pogledom u kameru dok tipkovnica s pozadinskim osvjetljenjem olakšava rad u prostorima s prigušenim svjetlom. Dostupni SSD diskovi produžuju rad baterije, responzivniji su te otporniji na udarce od konvencionalnih HDD-ova.

U ponudi je također i kompaktni laptop XPS 13. Laptop teži od 1,2 kilograma pa na više te je širine 9 - 15 milimetara. S obzirom na to da je 13-inčni prijenosnik stavljen u 11-inčno kućište s ekranom InfinityEdge koji se proteže do ruba okvira i najdužim trajanjem baterije u kategoriji 13-inčnih prijenosnika, do 18 sati rada s FHD rezolucijom, napravljen je za studente koji svoj uređaj cijeli dan žele imati na raspolaganju.

Stolna računala XPS Tower napravljena su za igranje videoigara i zahtjevne aplikacije. Usto, dostupne su im različite mogućnosti nadogradnje. XPS Tower modeli rade vrlo tiho, imaju još učinkovitiji sustav hlađenja te osiguravaju visoke zvučne performanse. XPS Tower VR spreman je za virtualnu stvarnost za Oculus i HTC Vive.

Konačno, tu je i novi desktop Alienware Alpha. Novi Alpha je gejming sustav koji se vrlo lako može prenositi iz spavaće u dnevnu sobu. Kompaktan dizajn dolazi sa 60 posto boljim performansama grafičkog procesora u usporedbi s prethodnom generacijom te više frekvencijskih okvira na višim rezolucijama i postavkama. Određene konfiguracije Alienwarea Alpha sada su kompatibilne s Alienware Graphics Amplifierom kako bi omogućio performanse do virtualne stvarnosti i gejminga 4k razine.

Studenti i učenici imaju na raspolaganju i Dell Premium Support, Dellovu uslugu za privatne korisnike koja im pruža automatiziranu podršku za probleme s hardverom i softverom. Dell je prva i jedina kompanija koja kombinira proaktivnu automatiziranu podršku s 24-satnim pristupom stručnom tehničkom osoblju svih sedam dana u tjednu, dolazak tehničara nakon udaljene dijagnoze problema te druge vrste podrške za rješavanje problema s hardverom i softverom.