POTPISAN UGOVOR

Dell će računalima opremiti startupe

05.07.2013 u 15:50

Bionic
Reading

Iduća generacija startupa u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva, koja počinje u rujnu ove godine, bit će prva koja će koristiti Dellova računala

Nakon Agrokora, ZIP je popisu partnera dodao još jedno zvučno ime. Prema ugovoru o suradnji, Dell bi trebao osigurati informatička rješenja koja će pomoći radu ZIP-a. Konkretno, to će biti računala i drugi uređaji, u skladu s potrebama startupa.

Tom će se opremom prvi koristiti startupi koji će u ZIP ući tijekom rujna ove godine, na maksimalno šest mjeseci. Ugovor zasad pokriva samo to razdoblje, po isteku kojeg će se pregovarati o novom dogovoru.

'Želimo omogućiti ljudima da, koristeći inovativna rješenja, postignu željene rezultate, ostvare kompetitivnu prednost i prošire svoje poslovanje', istaknula je Filipa Petrović, marketing menadžerica Della za jugoistočnu Europu.

U posljednje četiri godine Dell je uložio više od 10 milijuna dolara (oko 60 milijuna kuna) u razvoj inovativnih rješenja, a akvizicijom kompanija kao što Wyse, Kace, Sonicwall i druge, tvrtka je ojačala svoju poziciju u segmentu virtualizacije, poslovanja u oblaku, pružanja sigurnosnih rješenja i optimizacije IT sustava.

Poticanje poduzetništva u skladu je Dellovom globalnom inicijativom pod nazivom Powering the Possible, kojom tehnologiju i stručnost želi staviti u službu ljudi te stvoriti mogućnosti za transformiranje potencijala u širu društvenu vrijednost.

Kroz ZIP je dosad prošlo 16 startup timova. Maksimalni kapacitet po rundi od tri do šest mjeseci je do 50 članova timova. Natječaj za iduću rundu trebao bi biti raspisan sredinom ovog mjeseca, a rezultati će biti poznati do sredine kolovoza.