nije u šoldima sve

Cristiano Ronaldo sluša glazbu na iPodu koji Apple nije ažurirao već gotovo osam godina

07.01.2020 u 12:14

Bionic
Reading

Uoči posljednje utakmice Juventusa, nogometna superzvijezda primijećena je kako za kravatom nosi prastari Appleov iPod Shuffle

Čini se da je iPod Ronalda iPod četvrte generacije, koji je Apple prvi put predstavio 2010. Uređaj se prestao proizvoditi 2017. godine, ali Shuffle nije rijetka pojava; može ih se naći na tržištu rabljenih uređaja i obično dostižu cijenu od 25 dolara. Ronaldo je jedan od najplaćenijih sportaša na svijetu i procijenjen je na više od 450 milijuna dolara.

Nije jasno je li Ronaldo zakačio vezao Shuffle za kravatu kao šaljivi modni izričaj ili zato što stvarno uživa u nasumičnom odabiru pjesama s mini music playera, koji korisnicima ne dopušta da smi odaberu određene pjesme. Ako ste već zaboravili, Shuffle ima maksimalan kapacitet od 4 GB, ili 1000 pjesama.

Apple je ogroman novac zgrnuo na iPod uređajima da bi im potpuno okrenuo leđa otkako većina korisnika glazbu pohranjuje na svoje mobilne telefone. Apple novu liniju iPoda nije uveo još od iPod Toucha 2015. godine, koji je od tada tek neznatno ažuriran, javlja Business Insider.

Prvi iPod, predstavljen u listopadu 2001. godine, koštao je 399 dolara. Proizvedene su ukupno četiri generacije iPoda, a širom svijeta prodano je više od 228 milijuna uređaja. Apple je proizveo i pet generacija Mini uređaja, kao i šest generacija Classic IPoda koji su mogli prikazivati pohranjene filmove i imali su do 160 GB kapaciteta. Mnogi od njih i danas su u upotrebi.