SPRIJEDA SAMO ZASLON

Pogledajte kakav je super tanki 8K televizor Samsung donio na sajam CES 2020

07.01.2020 u 10:17

Bionic
Reading

Iznimno mali profil i visoku rezoluciju model Q950 vjerojatno može zahvaliti novom Samsungovom čipu, najavljenom u siječnju prošle godine

U Samsungu su za sajam Consumer Electronics Show 2020, koji će biti održan u Las Vegasu (SAD) od 7. do 11. siječnja, pripremili niz novih televizora. Među njima je i model jedinstven po tome što je na njegovoj prednjoj strani gotovo isključivo zaslon.

izvjesna budućnost

Tehnološki napredak je nazaustavljiv: Evo što će nam se sve dogoditi do 2030. godine

Pogledaj galeriju

Samsung Q950, s podrškom za prikaz slike razlučivosti 8K, ima omjer zaslona i tijela od gotovo 99 posto, što znači kako je prednja strana praktično sva u zaslonu, osim vrlo tankog ruba pri dnu. U južnokorejskoj tvrtci uvjereni su kako će biti prvi koji će pustiti takav televizor u prodaju.

Osim što je ima vrlo mali obrub na zaslonu, Q950 je samo 15 milimetara tanak. Iznimno mali profil i visoku rezoluciju vjerojatno može zahvaliti novom Samsungovom čipu, najavljenom u siječnju prošle godine, zbog čega traži manje komponenti.

Svi novi modeli Samsungovih televizora razlučivosti 8K dobit će podršku u vidu digitalnog batlera (softvera namijenjenog upravljanju kućanskim uređajima), ugrađenih značajki za praćenje zdravstvenog stanja i korištenja digitalnog pomoćnika Bixbyja za upravljanje televizorom.

Također će biti dodana i značajka koja će omogućiti dijeljenje slike zaslona pametnog telefona na televizoru na ukupno 14 načina, piše Business Insider.