NOVO IZDANJE

ChatGPT stiže i na Android, no još uvijek ne i kod nas

26.07.2023 u 11:38

Bionic
Reading

Aplikacija za Android sinkronizira korisničku povijest na svim uređajima i omogućuje glasovni unos, a moguće je tražiti trenutne odgovore na pitanja, vodiče ili savjete, kreativnu inspiraciju...

ChatGPT, popularni robot temeljen na umjetnoj inteligenciji, odsad je dostupan i putem aplikacije za uređaje s operativnim sustavom Android.

Izdanje za iOS predstavljeno je u svibnju ove godine. Bilo je to prvi put da je ChatGPT postao dostupan izvan web stranice startupa OpenAI.

Aplikacija za Android sinkronizira korisničku povijest na svim uređajima i omogućuje glasovni unos, a korisnici od chatbota mogu tražiti trenutne odgovore na pitanja, vodiče ili savjete, kreativnu inspiraciju, sažetke i nacrte e-pošte ili prezentacija...

Naravno, vrijedi isto upozorenje kao i za web ChatGPT: sve što vam ponudi uzmite s dozom opreza i skepse jer je umjetna inteligencija - hranjena podacima s weba - i dalje sklona pogreškama.

Aplikacija za Android dostupna je zasad u Bangladešu, Brazilu, Indiji i Sjedinjenim Državama. U OpenAI-ju planiraju proširiti dostupnost sljedećeg tjedna.

Vijest dolazi u trenutku u kojem se utrka u razvoju umjetne inteligencije zahuktava među liderima chatbotova temeljenih na njoj, kao što su OpenAI i Microsoft, Google i Anthropic.

Nastojeći potaknuti potrošače na usvajanje generativne umjetne inteligencije za svoje svakodnevne rutine, tehnološki divovi se utrkuju u lansiranju ne samo novih aplikacija, već i značajki poput vizualnog pretraživanja.

Ranije ove godine Microsoft je uložio dodatnih deset milijardi američkih dolara u OpenAI.

U travnju je taj startup navodno zaključio prodaju dionica vrijednu 300 milijuna USD, uz podršku tvrtki kao što su Sequoia Capital i Andreessen Horowitz, što je procjenu njegove tržišne vrijednosti postavilo na između 27 i 29 milijardi USD, piše CNBC.