ZA SNIMKE U POKRETU

Canon otkrio dvije videokamere za snimanje 'iz ruke'

16.11.2015 u 08:36

Bionic
Reading

Dva nova dodatka seriji kamera X su modeli XA35 i XA30, priopćava Canon. U pitanju su svestrane kamere za entuzijaste i profesionalce, a pored kompaktnosti i male mase, krasi ih korištenje novorazvijenog HD CMOS Pro senzoa, koji pruža izvrsne performanse u uvjetima slabog osvjetljenja

Oba modela donosi i Wide Dynamic Range (DR) i Highlight Priority mogućnosti, koje ih čine prikladnima za snimanje različitog sadržaja - od vijesti i dokumentaraca, vjenčanja pa sve do korporativnih filmova.

1/2.84 HD CMOS Pro senzor je razlučivosti 2,91MP i nudi poboljšanu osjetljivost i bolji omjer signala i šuma, navodi kompanija. 'Situacije u kojima trebate snimati pri slabom osvjetljenju dodatno su poboljšane unaprijeđenim infracrvenim performansama savršenim za korisnike koji bilježe noćne snimke divljih životinja ili noćne scene u dokumentarnim filmovima.'


Širokokutni objektiv s 20x zumom nudi žarišni raspon od 26,8-576mm (ekv. 35mm filmu), a koristi integrirani sustav za optičku stabilizaciju slike. Canon ovaj novi dvojac kamera reklamira kao idealan za novinare koji žele diskretno snimiti stvari u pokretu. Pored toga, kamere su iznimno jednostavne za korištenje i dolaze s velikim brojem automatiziranih funkcija, čime su prilagođene i za korporativna te obrazovna okruženja.

Kamere XA35 i XA30 dolaze s dvofrekvencijskom Wi-Fi vezom koja omogućuje udaljeno kontroliranje, bežični prijenos datoteka i prikaz u internetskom pregledniku – sve putem pametnog telefona, tableta ili računala.