NOVITETI

Canon nam nudi dva nova PowerShota

12.01.2016 u 11:49

Bionic
Reading

Canon je seriji PowerShot dodao dva kompaktna fotoaparata sa superzumom iz prijelaznog razreda, modele PowerShot SX540 HS i PowerShot SX420 IS

PowerShot SX540 HS, tvrde u Canonu, može se pohvaliti izuzetnim performansama pri slabom osvjetljenju i potpunom kreativnom kontrolom koja omogućuje da se njegov 50x optički zum i ultraširokokutni objektiv iskoriste na najbolji način.

Značajka ZoomPlus može digitalno udvostručiti zum bez gubitka razlučivosti. Poboljšana značajka Zoom Framing Assist Lock sada koristi stabilizacijski način, omogućujući da odaberete i kadrirate predmet fotografije dok ga fotaparat inteligentno drži fokusiranog i u središtu.

Za snimke gradskih prizora i široke pejzaže tu je 24-milimetarski ultraširokokutni objektiv. PowerShot SX540 HS bilježi Full HD videozapise u formatu MP4 i koristi sustav Dynamic IS s pet osi da bi snimku držao mirnom dok snimate u pokretu.


Značajka Story Highlights inteligentno analizira slike i snimke na odabrani datum ili s odabranom osobom i spaja ih, stvarajući filmski memento za gledanje i dijeljenje.

PowerShot SX420 IS nudi objektiv zuma 42x, CCD senzor razlučivosti 20 megapiksela, procesor DIGIC 4+ kao i niz automatiziranih i jednostavnih kreativnih mogućnosti te Wi-Fi vezu i dinamički NFC.

Nudi niz filtera, uključujući efekte Miniature i Fish-eye, LCD zaslon dijagonale 7,5 centimetara (3,0 inča) i ergonomsko hvatište.

Oba fotoaparata dolaze s ugrađenom Wi-Fi vezom i dinamičkim NFC-om, što omogućuje ne samo dijeljenje snimki već i kontrolu fotoaparata putem značajke Remote Shooting. Wi-fi uključujete pomoću zasebne tipke.

Oba modela nude automatsku pohranu fotografija i videozapisa na servise za pohranu u oblaku kao što su Canonova irista ili Google Drive, i to čim ih povežete na internet.