SKOK SA SMARTPHONEA

Canon M10 donosi najbolje iz svijeta DSLR-a u minijaturnom kućištu

15.10.2015 u 12:45

Bionic
Reading

Pametni telefoni i njihove kamerice svakako jesu zagospodarili različitim servisima, no to ne znači da divovi foto-industrije spavaju. Možda su tek preskočili koju godinu u nadi da je riječ o prolaznom trendu. Bilo kako bilo, za one koji žele nešto ozbiljnije od kamerica na pametnim telefonima, Canon je pripremio kompaktni fotoaparat EOS M10

EOS M10 je, riječima Canona, potpuno novi fotoaparat s kompaktnim sustavom, a koji donosi najbolje iz svijeta DSLR fotografije u kućište malih dimenzija. Za uređaj se navodi kako je idealan za dokumentiranje svijeta te prelazak s fotografija načinjenih mobitelima na nešto ozbiljnije.

U tu svrhu, EOS M10 donosi 18-megapikselni APS-C senzor uz Canonov najnapredniji slikovni procesor DIGIC 6. Pored izvrsne kvalitete fotografija, Canon je ovaj model opremio i mogućnosti snimanja Full HD video materijala.


'Zahvaljujući tehnologiji Hybrid CMOS AF II i AF sustavu s 49 točaka, EOS M10 može se u trenutku točno fokusirati, snimati videozapise koji su stalno u fokusu da vam ništa ne promakne i pružiti veće mogućnosti kadriranja. Kada se koristi s kompatibilnim objektivima, uključujući EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM, sustav Dynamic IS stabilizira trešnju fotoaparata i osigurava stabilnu sliku kada ga koristite u pokretu', stoji u priopćenju.

Paralelno s fotoaparatom predstavljen je i spomenuti višenamjenski objektiv 'za teren', EF-M 15-45mm (24-72mm ekv. 35mm filma) f/3.5-6.3 IS STM. Zbog mogućnosti koje uključuju i optičku stabilizaciju te masu od svega 130 grama, Canon navodi da je riječ o idealnom dodatku za aparat EOS M10.