SMIJEŠAK!

CamMe - napravite savršeni autoportret

11.07.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Kako napraviti dobar autoportret, a da se na fotografiji ne vidi kako držite pametni telefon u ruci ili odraz u ogledalu? Jednostavno, upotrijebite CamMe

Mobilni telefoni i tableti s kamerama u kombinaciji s društvenim mrežama pokrenuli su trend objavljivanja autoportreta u svim mogućim pozama i situacijama.

No većina onih koji su pokušali napraviti dobar autoportret znaju da je to veoma teško. Pogotovo ako u ruci morate držati telefon i fizički pritisnuti ekran ili gumb.

Upravo tu uskače aplikacija CamMe za iPhone koja umjesto dodira koristi geste kako bi prepoznala kada želite napraviti fotografiju.

CamMe nije odličan samo za autoportrete, već ga se može iskoristiti i kod fotografiranja grupe ljudi, ali i kad želite uslikati nešto, a pune su vam ruke.

Kako piše Brit.co, korištenje CamMea je veoma jednostavno. Dovoljno je postaviti iPhone na čvrstu podlogu i uperiti kameru prema sebi.

Uključite aplikaciju i pratite upute na ekranu. CamMe će prvo zatražiti da podignete ruku i potom spojite palac i kažiprst kao da pokazujete da je nešto 'OK'.

To signalizira aplikaciji da ste spremni za fotografiranje.

Nakon toga, aplikacija će započeti s odbrojavanjem, reći vam da se nasmijete i napraviti fotografiju.

Za sad CamMe nema mogućnost korištenja bljeskalice prilikom fotografiranja pa pazite da prostor u kojem fotografirate bude dobro osvijetljen.

Na žalost, ekipa koja stoji iza CamMea ne planira napraviti verziju za Android.