financijski rezultati

Čak 40 posto svjetske populacije svaki dan posjeti Facebook, prihodi rastu

27.07.2023 u 08:52

Bionic
Reading

Meta, krovna tvrtka koja između ostalog stoji iza Facebooka, pohvalila se u svom novom kvartalnom izvješću podatkom da 40 posto svjetske populacije svakog dana posjećuje Facebook

Više od tri milijarde ljudi, što je gotovo 40 posto svjetske populacije, aktivno je na Facebooku svakog mjeseca, zaključno s 30. lipnja, objavila je kompanija tijekom objave svojih poslovnih rezultata za drugo tromjesečje.

To je povećanje od šest posto na godišnjoj razini i označava četvrto tromjesečje zaredom s mjesečnim rastom broja korisnika Facebooka. Dok se mjesečni broj korisnika aplikacije više-manje povećavao iz kvartala u kvartal, bilo je signala panike kada se broj dnevno aktivnih korisnika Facebooka smanjio prvi put u povijesti aplikacije u posljednjem kvartalu 2021.

Međutim većina novih korisnika aplikacije došla je izvan SAD-a i Kanade, gdje se broj mjesečno aktivnih korisnika Facebooka povećao za samo oko milijun dok je u Europi zapravo pao za dva milijuna, prema prezentaciji prihoda tvrtke.

  • +14
Mark Zuckerberg Izvor: EPA / Autor: STEPHANIE LECOCQ

Najveći porast broja korisnika Facebooka došao je iz azijsko-pacifičke regije i ostatka svijeta, s oko 25, odnosno 16 milijuna mjesečno aktivnih korisnika.

Facebookova Meta objavila je da je broj mjesečno aktivnih korisnika u obitelji aplikacija, koju čine Instagram, WhatsApp, Messenger i Threads, dosegao gotovo 3,9 milijardi, zaključno s 30. lipnja, što je najveći dosad zabilježeni broj.

Meta je pokrenula Threads kao konkurenta Twitteru usmjerenom na tekst 5. srpnja, izvan razdoblja izvještavanja za drugi kvartal. Aplikacija je prikupila preko 150 milijuna korisnika u prvih sedam dana postojanja.

Tromjesečni prihod Mete porastao je na 31,9 milijardi dolara u drugom tromjesečju, što je povećanje od 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i premašuje očekivanja Wall Streeta od 31,1 milijarde dolara. Zbog toga je cijena Metine dionice porasla za 6,84 posto u trgovanju izvan radnog vremena, pokazuju podaci Mete.