KADROVI

BSA u Hrvatskoj ima novu glasnogovornicu

24.09.2013 u 17:52

Bionic
Reading

Ivana Jurin Puhalo predstavljat će vodećeg svjetskog zastupnika softverske industrije u svim globalnim i lokalnim antipiratskim programima organizacije te programima zaštite intelektualnog vlasništva

Ti programi uključuju aktivnosti istraživanja, provedbe pravnih aktivnosti, marketinga i odnosa s javnošću, kao i edukacije o softverskom licenciranju, upravljanju softverskom imovinom te ostalim područjima softvera, autorskog prava i intelektualnog vlasništva.

Ivana Jurin Puhalo rođena je u Zagrebu. Završila je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu te položila pravosudni ispit pri Hrvatskoj odvjetničkoj komori. U svojoj odvjetničkoj praksi, specijalizirala je područja prava intelektualnog vlasništva, trgovačkog i korporativnog prava, projektnog investiranja te ugovornog prava.

Često je angažirana kao konzultantica domaćih i stranih kompanijama prilikom provođenja projektnih investicija, gdje od samog početka karijere stječe značajno radno iskustvo - radeći s inozemnim investitorima, specijalizirajući se u području prava intelektualnog vlasništva, zastupajući vodeće svjetske brandove u svijetu sporta i visoke mode, pružajući konzultantske usluge u području licenčnih i distribucijskih ugovora te registracije i zaštite prava industrijskog vlasništva pri nadležnim tijelima.

Registrirana je zastupnica za žigove pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, članica Hrvatske odvjetničke komore te Hrvatske komore patentnih zastupnika i zastupnika za žigove. Također je i pravna zastupnica neprofitne Udruge nositelja prava na žig Brand Owners Association, članica Skupine za suradnju s nositeljima prava intelektualnog vlasništva, koordinacije nadležnih državnih tijela za provedbu prava intelektualnog vlasništva te članica organizacije International Trademark Association.

Usto, često predaje o temama intelektualnog vlasništva diljem Hrvatske i svijeta.

'Pravno sigurno te inovacijski poticajno okruženje važan je čimbenik rasta domaćih tvrtki, osobito malog i srednjeg poduzetništva, a ujedno je i preduvjet novim investicijama. BSA će svojim djelovanjem raditi na jačanju pravnog okruženja koje će svim poslovnim subjektima koji djeluju u Hrvatskoj osigurati minimalne rizike poslovanja povezanog s korištenjem softvera te veću konkurentnost na tržištu.

Također, naša je misija u Hrvatskoj naglasiti važnost pitanja zaštite prava na intelektualno vlasništvo u modernom društvu - samo takvo okruženje može biti osnovom inovativnosti i kreativnosti te daljnjem gospodarskom razvitku', istakla je Jurin Puhalo. 'Ušli smo u društvo zemalja koje su vrlo napredne po pitanju razumijevanja dobrobiti i važnosti upravljanja nematerijalnom imovinom kao što je softver. U budućem razdoblju, naša je misija da pokažemo ozbiljniji napredak, opravdamo ukazano povjerenje te dokažemo kako je Hrvatska zemlja s definiranim sustavom vrijednosti, koja razumije i prihvaća moderna tumačenja intelektualnog vlasništva i autorskog prava na softver.'

U narednom razdoblju BSA u Hrvatskoj će, između ostalog, jačati suradnju s državnim tijelima nadležnim za provedbu prava intelektualnog vlasništva, organizirati edukacijske aktivnosti i kampanje za provedbena tijela i krajnje korisnike, nastaviti prosljeđivati prijava softverskog piratstva nadležnim tijelima, organizirati i sudjelovati u akcijama jačanja svijesti o važnosti prava intelektualnog vlasništva, provoditi programe usklađivanja licenci te relevantne studije i istraživanja o softverskom piratstvu.