assets

Britanski Wise ima ideju kako potaknuti na ulaganje u dionice: Većinu uloženog možete potrošiti odmah

21.09.2021 u 12:47

Bionic
Reading

Assets prvo stiže privatnim i poslovnim korisnicima u Velikoj Britaniji, no plan je proširiti opciju na cijelu Europu

Britanska fintech kompanija Wise predstavila je u utorak opciju koja ulagačima omoguće da troše novac koji su uložili u dionice.

Nazvana Assets, nova opcija dozvoljava ulaganje u iShares World Equity Index Fund, koji prati košaricu od 1557 najvećih svjetskih javnih kompanija, uključujući Apple, Amazon i Alphabet, piše CNBC.

Ono što je novo je da će korisnici ove usluge, odluče li to, odmah moći potrošiti 97 posto uloženog novca s debitnom Wise karticom.

Tri posto ostaje, kako su pojasnili iz Wisea, kao osigurač u slučaju velikih poremećaja tržišta, kako bi se spriječilo poniranje u 'crveno'.

Assets prvo stiže privatnim i poslovnim korisnicima u Velikoj Britaniji, no plan je proširiti opciju na cijelu Europu, a sve kako bi se omogućilo, osim zadržavanja ulaganja, i trošenje ili slanje novca.

Prvotno poznat kao TransferWise, Wise je zaživio kao platforma na kojoj se povoljno mogao mijenjati novac, no u međuvremenu je proširila usluge. Njihovi korisnici trenutno raspolažu s ukupno 4,3 milijarde funti.

Ovim potezom, plasiranim nakon velikog pada interesa ulaganja u dionice, izdvojili su se i od Revoluta i Robinhooda gdje se dionicama može trgovati, često bez naknada.