3,5 SEKUNDI DO STOTKE

Brabusu nije bilo dovoljno što je Mercedes S63 AMG već nabrijan

23.06.2016 u 09:17

  • +16

Brabus Mercedes S63 AMG

Izvor: Promo fotografije / Autor: Brabus

Bionic
Reading

Mercedes S63 AMG u izdanju kabrioleta već sam po sebi mnogim ljubiteljima vozila otvorenog krova izaziva najtoplije osjećaje oko srca. Što tek onda reći na još dorađeniji Brabus? Stotka za tri i pol sekunde zvuči jednostavno fenomenalno

Tvornički je ovaj Mercedes već nabrijan, no to Brabusu nije bilo dovoljno. Twin-turbo V8 su tako povećali s 5.461 cc na 5.912 cc uz sve druge potrebne prilagodbe motora. To je uključivalo i potpunu preradu turbo punjača, cilindara, no trud se itekako isplatio.

Rezultat je fenomenalnih 0-100km/h za 3,5 sekunde te ubrzanje do 200km/h za 9,4 sekunde. Maksimalna brzina iznosi 350km/h, no ona je praktički ograničena tek gumama koje su odlučili štedjeti. Više od toga bi jednostavno značilo i značajno veće habanje, neovisno o korištenoj smjesi.


To je možda i jedan od rijetkih kompromisa u ovakvom vozilu, iako je ovo s brzinom tek uvjetno rečeno nedostatak. Drugi kompromis je jednostavno manja udobnost. Kako bi se zvijer od 850 KS ukrotila na velikim brzinama, Brabus je iskoristio nekoliko spojlera i dodataka od ugljičnih vlakana.

Cijelo vozilo je spušteno za 15 mm, no izgled i karakteristike sa svim Brabusovim dodacima teško da mogu tražiti išta više od sirove opakosti. Tko voli, nek izvoli