TEHNOMAČISTI

Bizarni gadgeti za prave frajere

12.05.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Nažalost, drage naše muškarčine, moramo vas razočarati. U današnje tehnološko doba za biti 'faca' više nije dovoljno imati maljava prsa, brk u stilu jednog i jedinog Miše, pokoji zlatan zub te spuštenog Yuga 45 s neizostavnim krilcima za bolju aerodinamiku. Danas komadi padaju na - tehnologiju

Odlučili smo s vama podijeliti listu ponešto tehnoloških i manje tehnoloških naprava koje će okolini, prvenstveno ženskoj populaciji, dati do znanja da u vama čuči pravi opaki tehno frajer.

Staklovinje upotpunjeno LED lampicama


Audio gigant Kenwood prije nekoliko dana predstavio je par zvučnika prilično opaka izgleda. Model zvučnika nazvan SP0001 u potpunosti je izrađen od stakla te dodatno upotpunjen LED lampicama.

Što se naprednih tehnikalija tiče, zaboravite ih. Jedina dobra stvar kod zvučnika SP0001 njihov je izgled, no ipak ćemo ih navesti: dva kanala zvučnika sa šestocentimetarskim wooferom te visokotoncima od dva i pol centimetra ukupne snage mizernih 10 W. Nažalost, za nabavku ovih zvučnika potrebno je potegnuti do dalekog Japana budući da su predstavljeni ekskluzivno na ovom dijelu svjetskog tržišta. Cijena? Cca 5.000 kuna.

Pivski hladnjak

Je li o ovom gadgetu potrebno išta dodatno reći osim njegova naziva – HomePub. Ni jedan pravi frajer nije kompletan ako svakodnevno ne guta barem pokoju čašu piva, a ovdje na scenu stupa naprava u koju smo se zaljubili na prvi pogled.

HomePub će vam užitak u točenom pivu donijeti u vlastitu kuhinju. Iznenađujuće HomePub nije ni previše skup. Za njegovu nabavku potrebno je izdvojiti nešto ispod 6.000 kunica. Napokon možemo ostvariti svoj neostvareni san – doručak sastavljen od cornflakesa prelivenog točenom pivom... Njama...

Eko jurilica na dva kotača

Za predstavljanje ovog motorina poslužit ćemo se službenom objavom: 'Što dobijete kada spojite napredne litijske baterije s električnim motorom visokih performansi te dijelovima direkt proizašlima s trkaće staze? Najbrži električni motorkotač u komercijalnoj proizvodnji.'

Motorkotač Mission One uradak je inovativne kompanije Mission Motors predstavljen na ovogodišnjoj tehnološkoj konferenciji TED 2009. Da vas ne zamaramo njegovim tehnikalijama, navest ćemo one najvažnije – motor se pokreće strujom što ga čini izuzetno tihim; dostiže brzinu od oko 240 kilometara na sat, a što je najvažnije, izgleda bezobrazno dobro.

Loša stvar cijele priče činjenica je da će se Mission One na tržištu pojaviti najranije 2010. i to u ograničenoj seriji od 50 primjeraka, po cijeni od oko 385.000 kuna. Da, dobro ste pročitali...

Vojničine, miiir-no! DELL Latitude XFR D630 otporan je na metke


Ne samo na metke, ova mobilna računalna mrcina otporna je na prašinu, udarce, padove i kojekakve druge nepogode ove vrste. Kao dokaz svemu navedenom, DELL uz prijenosnik isporučuje certifikat MIL-STD 810F, a što je najveći vojni standard u SAD-u za ovu vrstu uređaja.

Što se pak ostalih tehničkih karakteristika tiče, DELL Latitude XFR D630 sadrži 14,1-inčni ekran vidljiv i u najgorim uvjetima, 2.0G Hz T7250 ili 2.2 GHz T7500 CPU, do 4 GB DDR RAM-a, 80 GB tvrdog diska otpornog na udarce i trešnju (ili 32/64 GB SSD diska), DVD pržilicu, Intelov GMA X3100 grafički pokretač, WiFI, Bluetooth te ostale komponente uobičajene u ovoj vrsti uređaja.
Sve navedeno teži 4,03 kilograma, no prava težina prijenosnika sadržana je u cijeni, a koja iznosi od 22.000 kuna naviše.

Odmor u stilu pravih tehno frajera

Svaka frajerčina povremeno se treba odmoriti, zaklopiti oči i utonuti u san. Čak i Chuck Norris povremeno zaspi, no kod njega je prilikom spavanja ustvari svijet ugašen, no o tome nekom drugom prilikom. Donosimo vam krevet s enormno puno hi-tech dodataka.

Vrhunski audio sustav, ugrađena svjetla za čitanje, osobno multimedijsko računalo, igraća konzola, HD projektor te pripadajuće platno samo su neke od primamljivih igrarija ugrađene u krevet nazvan Hi-Can. Ono što nismo uspjeli saznati je cijena ovog zanimljivog odmarala, no sigurno je paprena. Kad bolje razmislimo, Hi-Can sadrži toliko zanimljivih dodataka da na njemu uopće ne bismo oka sklopili.

Do kozje bradice u nekoliko jednostavnih pokreta

Naprava nazvana GoateeSaver ne sadrži ni jedan jedini elektronički dio te je prvi od proizvoda takve vrste koji smo uvrstili u ovaj naš mali pregled gadgeta za prave frajere.

GoateeSaver bizarni je dodatak koji nakalemite na lice te oko kojeg obrijete dlake koje želite ukloniti s lica. Ono što ostaje, savršena je kozja bradica kojoj neće moći odoljeti nijedna ženka. Cijena? Prava sitnica, 19,99 dolara.

USB otvarač za pivo

Vratimo se za trenutak na tekućinu koja muškarce čini muškarcima. Ako se zbog nekog neobičnog razloga već niste odlučili na nabavku hladnjaka HomePub, koji smo vam ranije predstavili, onda je red da vam ponudimo gadget koji će vam pomoći da otvorite staklenu pivsku bocu.

USB Stick CO tvrtke TrekStor pravi je dodatak ove vrste. Osim što će omogućiti pristup željenoj pivskoj tekućini, USB Stick CO će vam omogućiti da na njega pohranite podosta digitalnih informacija. Dostupan je u kapacitetima od jednog, dva, četiri ili osam GB.


Silikonski radioaparat

Što reći o priloženom gadgetu naziva Boob Radio? Kod pripadnica ljepšeg spola teško da će vam donijeti neke pozitivne bodove s obzirom na to da se radi o ekstremno seksističkoj napravi te vam stoga, odlučite li se na njegovu nabavku, preporučujemo da ga držite u privatnosti svog doma, i ne pokazujete nikome.

Ako baš i niste neki zavodnik, onda vam je ovo jedinstvena prilika da dođete u dodir sa ženskim grudima i usput poslušate pokoju radiostanicu budući da se radi o punokrvnom FM radijskom prijemniku.



Noćna svjetiljka za prave frajere

Budimo iskreni, čak i pravi frajeri boje se mraka. Pitamo se ima li boljeg načina za zaštiti se od čudovišta pod krevetom, izvanzemaljaca, duhova ili mraka u globalu nego korištenjem ove mačo svjetiljke?

Ma čak i da se ne bojite mraka i najveći ste frajer na svijetu, u mraku definitivno ne vidite, a ovdje na scenu stupa svjetiljka s likom najvećeg frajera od svih Amerikanaca – Johna Waynea. Aktivira se senzorom te nakon paljenja prikazuje ne samo legendarnog Waynea u njegovu uobičajenom okruženju, nego i jednu od njegovih frajerskih krilatica: 'A man's got to do what a man's got to do.'