BIKE RIJEKA

Biciklom i aplikacijom otkrijte Rijeku i okolicu

01.07.2014 u 19:44

Bionic
Reading

Besplatna mobilna aplikacija Bike Rijeka omogućava pretraživanje četrdesetak staza prikazanih na Googleovoj karti i navigaciju njima. Prikazuje i statistiku vožnje, vrijeme vožnje, prijeđenu udaljenost i brzinu

Staze je moguće birati prema težini, dužini, lokaciji, ili atrakcijama koje se uz nju nalaze. Tu su i opisi atrakcija, najbliža okrepa, servis, smještaj…

Aplikaciju Bike Rijeka je razvila riječka agencija Molekula, za Android i iOS. Dio je projekta Biciklistička transverzala Riječkog prstena, kojim su obuhvaćene postojeće biciklističke staze i nova koja povezuje sve gradove i općine Riječkog prstena.


Uz aplikaciju, u sklopu projekta izdane su dvojezična brošura i karta, koje prikazuju transverzalu dugu 63 km koja se proteže kroz osam gradova i općina. Počinje u Kastvu, a završava u Bakru. Na nju se nadoovezuje više od 100 km poveznica, kako bi biciklisti mogli birati i sami kreirati rute.

U brošuri je prikazano i 68 najvažnijih atrakcija koje se može pogledati uz staze, a priložena je i velika karta za lakše snalaženje i planiranje.

Više:Teklić