BESPRIJEKORNA PRECIZNOST

ASUS predstavio Strix Magnus: Moćan mikrofon koji će obožavati svi streameri

10.05.2017 u 06:52

Bionic
Reading

U vremenima u kojima prenošenje igara uživo predstavlja legitiman i unosan biznis sve više raste potražnja za kvalitetnim mikrofonima. Ovo je, ako pitate ASUS, jedan od njih

ASUS Republic of Gamers najavio je Strix Magnus - USB kondenzatorski mikrofon napravljen za streamere. Strix Magnus je prvi ROG mikrofon, a obilježavaju ga tri kondenzatorske kapsule i tehnologija za poništavanje okolne buke (ENC). Zahvaljujući ENC tehnologiji, ROG Strix Magnus je u stanju zabilježiti tonski zapis studijske kvalitete čak i u bučnom okruženju. Tu je i podesivo RGB osvjetljenje koje može dodatno obogatiti atmosferu prilikom prijenosa.

Zahvaljujući kompaktnom obliku, intuitivnim kontrolama i fleksibilnim opcijama za povezivanje, ROG Strix Magnus stvoren je da streamerima omogući isporuku sadržaja najviše zvučne kvalitete. Zahvaljujući tehnologiji za poništavanje buke (ENC), na raspolaganju im je studijska kvaliteta tonskog zapisa bez potrebe za kupovinom skupih i nezgrapnih materijala za zvučnu izolaciju. Unutar ROG Strix Magnusa nalazi se još jedan, dodatni, mikrofon koji aktivno osluškuje buku što dolazi iz okruženja i prosljeđuje ju do kondenzatorskih kapsula na instantnu analizu te eliminaciju suvišnih i ometajućih zvukova.

ROG Strix Magnus ima tri režima za snimanje koje streameri mogu izabrati ovisno o scenariju, a to su: Cardioid, Stereo i Environmental Noise Cancelation (ENC).

Dizajn ROG Strix Magnusa osmišljen je za streamere te je mikrofon kompaktnog oblika 50 posto manjih dimenzija u odnosu na druge popularne gejming mikrofone. Zahvaljujući svom kompaktnom obliku, može se postaviti direktno iza tipkovnice, a da pritom korisniku ne zaklanja pogled na monitor.

Mikrofon ROG Strix Magnus opremljen je USB 2.0 portom i dodatnim AUX priključkom, koji će najviše cijeniti glazbenici jer putem njega mogu povezati instrument za potrebe snimanja ili streamanja uživo, dok će zvuk istovremeno biti čist i bez izobličenja. Uz ROG Strix Magnus dolazi torbica koja ga tijekom transporta čuva od oštećenja.

Zasad nije poznat datum njegova dolaska u Hrvatsku.