glasine ne jenjavaju

iPhone 8 ipak stiže u listopadu, ali u ograničenoj seriji?

08.05.2017 u 14:57

Bionic
Reading

Ako je suditi po nedavno objavljenoj reportaži, Apple ovog listopada kreće u prodaju novog iPhonea

Dosadašnje glasine špekulirale su da se Apple jako teško nosi s uranjenim izdavanjem prvog iPhonea sa OLED ekranom kojeg ćemo vidjeti uz dva LCD modela. Neki izvori išli su toliko daleko da su predvidjeli kako 'desetoobljetničku' perjanicu nećemo vidjeti skroz do četvrtog kvartala 2017., odnosno do ožujka 2018. Japanski sajt Mac Otakara pretpostavlja da 'iPhone 8' izlazi prilično iza predviđenog datuma, dok analitičar iz KGI Securitiesa Ming-Chi Kuo smatra da će Apple svoj novi telefon s OLED ekranom predstaviti ovog rujna, no radit će se o vrlo ograničenoj seriji koja će u normalnu proizvodnju ući tek krajem godine.

Kratka verzija: skoro svi misle da će iPhone 8 s OLED ekranom kasniti. 

Neki, doduše, razmišljaju optimistično. Kineski Economic Daily News objavio je kako neće biti odgađanja, potporivši teoriju pojačanim intenzitetom proizvodnje dijelova koja će na snazi biti od početka lipnja.

Kako bi iPhone mogao izgledati? Izvor: Društvene mreže / Autor: EverythingApplePro

Dostavljači dijelova poput Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), proizvođači SLP-a Zhen Ding Technology i Kinsus Interconnect Technology, kao i proizvođač baterija Simplo Technology spremni su pojačati proizvodnju već početkom lipnja. TSMC kreće s proizvodnjom wafera za A11 procesore već 10. lipnja te će tražene količine čipova dostaviti već 10. lipnja, piše u izvještaju.

Zhen Ding i Kinsus uspjeli su poboljšati proizvodnju SLP proizvoda koja bi im trebala povećati količinu proizvedenih materijala tijekom svibnja. U međuvremenu, sastavljači iPhonea u Foxconnu, Winstonu i Pegatronu tvrde da će ubrzati zapošljavanje i obuku novih radnika u Kini kako bi mogli proizvesti novi iPhone. Apple, koliko znamo, priprema veliki redizajn uređaja - stakleno kućište i OLED prikaz od ruba do ruba uređaja samo su neki od noviteta koji nam se spremaju. Uređaj bi čak mogao imati senzor za dodir na prednjoj površini uređaja ukoliko Apple uspije integrirati sklop u prikaz. Drugi potencijalni dodaci uključuju bežično punjenje, vertikalno orijentirane dvostruke kamere na stražnjem dijelu uređaja, frontalnu kameru s 3D senzorom i prepoznavanjem lica. OLED iPhone trebao bi ući u prodaju rame uz rame sa nadograđenim (ali standardiziranim) modelima od 4.7 i 5.5 inča.

macrumors