UPOZNAJTE ZVIJER

ASUS najavio Zenbook 3, najprestižniji laptop na svijetu!

28.09.2016 u 17:26

Bionic
Reading

ASUS priopćava kako su u Taipeiju najavili Zenbook 3, 'najprestižniji laptop na svijetu s neprikosnovenim performansama'. Opisan kao pravo remek-djelo dizajna, ovaj uređaj je mase svega 910 grama uz profil debljine tek 11,9 milimetara

Zenbook 3 očekivano stiže s najnovijim Intel Core procesorima sedme generacije, i7-7500U i i5-7200U. Usprkos bogatom i moćnom hardveru, ASUS navodi kako je Zenbook 3 najtanji i najelegantniji Zenbook u bogatoj petogodišnjoj povijesti branda, a pritom je i jedan od najmoćnijih.

Prijenosnik donosi 12,5-inčni LED 1080p zaslon vrlo tankog okvira (7,6mm), a za grafički dio se brine Intel HD Graphics 620. Pored spomenutih procesora, uređaj stiže i s do 16GB LPDDR3 radne memorije na 2.133MHz, a moguće ga je opremiti i PCIe x4 Gen 3 SSD-ima do 1TB.


ASUS navodi kako je Zenbook 3 potpuno redizajniran kako bi se u njemu smjestio moćan hardver. Laptop je napravljen od jednog komada aluminija, no 50 posto jačeg od uobičajenih legura koje se koriste u izradi drugih prijenosnika. 'Tricu' odlikuju prepoznatljivi oštri rubovi i metalni finiš na poklopcu na kojem se nalaze koncetrični krugovi, zaštitni znak Zenbook serije. Što se tiče samog kućišta, ono će biti dostupno u tri boje: ružičasto-zlatnoj, kvarc-sivoj te kraljevsko-plavoj.

Usprkos debljini od 11,9 milimetara, ASUS navodi kako je zvučnički sustav bolji od bilo čega što pruža konkurencija:

Nevjerojatni ASUS SonicMaster Premium surround zvučni sustav s četverostrukim zvučnikom dodaje imerzivne mogućnosti za zabavu uz Zenbook. Zvučnik je dizajniran u suradnji s renomiranim audiofilom Harman Kardon. Četiri moćna zvučnika pogoni četverokanalno pametno pojačalo koje pametno maksimizira razinu glasnoće bez rizika od distorzije ili oštećenja kalema, a drajveri za bas koriste poseban dizajn s pet magneta koji omogućuju odaziv basa s niskim stupnjem distorzije. Rezultat je zvuk koji nećete čuti ni na jednom drugom laptopu, s dubokim, bogatim basom i kristalno jasnim vokalima, čak i kada je glasnoća pojačana.

Kad je riječ o produktivnosti, veliki touchpad uređaja integrira i čitač otiska prstiju uz podršku za Windows Hello autentifikacijski sustav. Što se cijene tiče, ona za sada nije poznata za EU tržište, kao ni datum dostupnosti.