SLIKOVNA KOMUNIKACIJA

Apple uveo hrpu novih emotikona pa razljutio ljubitelje pereca

05.10.2018 u 08:46

Bionic
Reading

Apple je upravo uveo nove emotikone, a već ga je dočekala hrpa obožavatelja pereca kojima se emotikon njihovog omiljenog peciva - ne sviđa

Apple dodaje više od 70 novih emotikona za iPhone iPad i Apple Watch, a one uključuju bagel (perec), metlu i naravno - jazavca. Novi emotikoni stižu u sklopu nadogradnje iOS 12.1, no kako stvari stoje, neki od njih nisu prošli dobro kod ciljane publike - konkretno, obožavatelja bagela, karakterističnog njujorškog pereca s rupom u sredini.

'Emotikone koriste ljudi diljem svijeta. iOS 12.1 donosi još dodatnih znakova za tipkovnicu, a njihov zadatak je predsatviti korisnike iz različitih zemalja' piše u službenoj objavi iz Applea.

Postoje oni nezadovoljni

Na žalost, novi emotikoni koje je odobrio Unicode Consortium nisu se svidjeli svima. Prema kolumnistici Nikiti Richardson iz New York Magazinea, emotikon pereca, odnosno bagela, omiljene poslastice mnogih žitelja Velike jabuke ima 'uznemirujući' dizajn.

RAPSODIJA U SIVOM

Ovo su najuzbudljiviji tehno noviteti s Microsoftove prezentacije u New Yorku

Pogledaj galeriju

Oštra kritika Appleu

'Ovo je emotikon kojeg su obožavatelji njujorškog bagela diljem svijeta čekali jako dugo vremena, a razočaranje je zbilja nevjerojatno! Samo pogledajte to strojem razrezano čudovište i njezinu unutrašnjost koju ne bi moglo spasiti ni nekoliko minuta provedenih u tosteru' napisala je ljutita novinarka.

Apple iPhone XS Izvor: Apple / Autor: Apple

Tja, čini se da Apple uskoro čeka još jedna velika nadogradnja iOS-a...