stiže 'fleet'

Twitter bi uskoro mogao uvesti vlastitu verziju popularne značajke

05.03.2020 u 10:12

Bionic
Reading

Popularna društvena mreža eksperimentira sa 'prolaznim tvitovima' koji bi trebali funkcionirati vrlo slično popularnim Storiesima, značajkom koju su svi 'posudili' od Snapchata

Twitter u Brazilu eksperimentira sa novom vrstom objave pod imenom 'fleet'. Fleet postoji na odvojenom timelineu iznad glavnog te traje 24 sata. Sve sličnosti sa Snapchatovom značajkom koja radi identičnu stvar je, još jednom, samo slučajna.

'Twitter često raspravlja o temama koje su vam bitne' napisao je Twitterov produkt menadžer Mo Aladham. 'Neki od vas kažu da im je neugodno objavljivati zato jer su objave javne, trajne i često imaju hrpu komentara. Želimo da imate razgovore koji su manje opresivni i puno opušteniji. Razgovori u kojima vi imate kontrolu. Upravo zato u Brazilu danas testiramo fleetove, novi način započinjanja razgovora koji dolaze iz vaših prolaznih misli'.

Za stvaranje fleeta potrebno je pritisnuti plus tipku koja se nalazi u novoj traci na vrhu timelinea. U poruku možete unijeti 280 znakova i dodati fotografije, GIF-ove ili videe. Nakon što objavite objavu, fleet će se pojaviti u pokretnom nizu objava. Fleetovi od ljudi koje slijedite i koji slijede vas će biti na prvom mjestu.

Na fleetove se može odgovarati emotikonima ili tekstom koji će otvoriti prozor za slanje privatne poruke osobi s kojom komunicirate. Fleetovi, kao Storiesi, nestaju nakon 24 sata.

Fleetovi se, osim u Brazilu, testiraju i u uredima kompanije. Ako sve pođe po planu, popularna društvena mreža će imati još jedan alat kojim će pokušati sustići sve popularniji Instagram, zaključuje The Verge.