UZ SNAŽNIJI ČIP

Apple je ove godine 'od velikih' gadgeta - sprema se 12,9-inčni iPad Pro

01.10.2014 u 07:38

Bionic
Reading

Apple bi u listopadu mogao otkriti 12,9-inčno izdanje iPada, a u njemu bi se trebala nalaziti još snažnija varijanta novog A8 čipa (A8X). Nove glasine donosi stranica Technews.tw, a čini se kako usprkos postojanju dva modela svojih tableta u Appleu žele još više

Izvor za ovu tajvansku stranicu tvrdi kako će Pro varijanta iPad tableta donijeti snažniji čip, baš kao što su to učinili iPad tableti prethodnih generacija (A5X i A6X). Ipak, nasljednik modela iPad Air bi trebao ostati na istom čipu kao na pametnim telefonima iPhone 6 i 6 Plus (A8), uz dvostruko više radne memorije (2GB). Snažniji čip u 'Pro' izdanju tableta bi služio za pogonjenje ekrana vrlo visoke razlučivosti i možda nekih značajki koje Apple priprema isključivo za taj uređaj.

Spomenuti tableti, baš kao i osvježenje iPad mini linije će donijeti Touch ID čitač otiska prsta, baš kao i poboljšanje kamerica. iPad Air 2 bi se u prodaji trebao naći već ove godine, nedugo nakon prezentacije u listopadu, a ostali modeli bi se navodno mogli početi prodavati tek početkom 2015.

Naravno, veliko je pitanje što Apple točno planira s iPad Pro modelom na tržištu, pored eventualne dostupnosti MacBook Air prijenosnika s Retina ekranom. Ipak, valja imati na umu da za sada van glasina kompaniji nije 'izletjela' niti jedna komponenta koja bi dala za naslutiti postojanje 12,9-inčnog Apple tableta.