pomoć za nemarne

Android 11 mogao bi imati i ovu korisnu opciju

04.03.2020 u 11:08

Bionic
Reading

Ova značajka trebala bi pomoći da se pametni telefoni doista pune kad ih se stavi na bežično punjenje

O Androidu 11 govori se već neko vrijeme. Po prvim informacija da se zaključiti kako bi operativni sustav mogao otprilike izgledati kad se pojavi tokom ove godine. Izgleda da se razmišlja i o opciji koja bi trebala pomoći prilikom bežičnog punjenja.

Iz poruke na Redditu da se zaključiti da će se, odložite li pogrešno pametni telefon na bežični punjač, tako da ne stoji izravno na modulu za bežično punjenje, pojaviti poruka o pogrešci koja vas poziva da ponovo namjestite uređaj.

Slična obavijest već je viđena na Google Pixel uređajima.

Ova značajka trebala bi pomoći da se pametni telefoni doista pune kad ih se stavi na bežično punjenje. No i dosad se nije baš događalo da korisnici ne primijete da im se uređaji ne pune. Naime, mnogi pametni telefoni imaju animacije kako bi pokazali da se bežično pune i vrlo je lako provjeriti puni li se telefon ili ne.

Nova značajka možda nije revolucionarna, ali pokazuje da će se ubuduće više pažnje posvećivati bežičnom punjenju Android telefona. Android 11 mogao bi donijeti još jednu novost: mogućnost obrnutog napajanja. To znači da bi se baterijom pametnog telefona mogli napajati vanjski uređaji poput slušalica ili satova.

gadgeti za svačiji džep

Samopunjivi bežični punjači, pametni selfi štapovi, roboti... Ovo su najbolji dodaci za mobilne telefone koji smo vidjeli na CES-u

Pogledaj galeriju

Što će se od toga doista pojaviti u novom operativnom sustavu, vidjet će se kad Google za nekoliko mjeseci prikaže službenu verziju Androida 11.