digitalne vještine

Algebra poziva na besplatnu edukaciju, pogledajte za što se i kako možete obrazovati

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 12.06.2020 12:53
  • Objavljeno 12.06.2020 u 12:32
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Sam Edwards / Caia Image / Profimedia

Zahvaljujući jedinstvenom projektu koji provodi Algebra, više od 100 ljudi ovih dana ima priliku obrazovati se besplatno u sklopu Algebrine online edukacije za računalnog operatera

Algebra krajem lipnja nastavlja s provedbom projekta "IT obrazovanje za sigurnije sutra". Projekt u cijelosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s ciljem poboljšanja zapošljivosti, odnosno konkurentnosti na tržištu rada kako onima koji traže bolje mogućnosti u razvoju karijere, tako i onima koji traže zaposlenje.

Riječ je o jedinstvenoj prilici besplatnog stjecanja dodatnih digitalnih vještina i relevantnih industrijskih certifikata s područja računarstva i informatike, a kojom se pojedincima otvaraju mogućnosti zapošljavanja na atraktivnim radnim mjestima u Hrvatskoj ili šire.

Projekt 'IT obrazovanje za sigurnije sutra' traje sve do siječnja 2021. i omogućio je zainteresiranim potpuno besplatno pohađanje jednosemestralnih programa obrazovanja za digitalna zanimanja. U sklopu projekta, moglo se aplicirati za web dizajn, održavanje računalnih mreža i administraciju poslužitelja, programiranje Internet aplikacija u programskom jeziku C#, kao i programa stjecanja osnovnih uredskih računalnih vještina – računalni operater i ECDL specijalist.

Od navedenih programa, ostalo je još mjesta na pet dodatnih grupa online edukacije za Računalnog operatera koje kreću 23. lipnja 2020.

Pojedinci koji se prijave i budu odabrani za pohađanje online programa obrazovanja za Računalne operatere morat će osigurati svoje računalo i internetsku vezu te će predavanja pratiti u virtualnim učionicama kojima se pristupa putem besplatnih internetskih preglednika kakvi su Chrome, Firefox ili Internet Explorer. Uz nastavu, svi polaznici će dobiti i vrhunske priručnike u tiskanom formatu te će cijelo vrijeme provedbe programa moći telefonski ili kroz sustave za komunikaciju, dobiti podršku Algebrinih mentora.

Algebra poziva sve koji imaju temeljno znanje korištenja računala, žele svoje vještine podići na višu razinu i steći međunarodne ECDL certifikate, a udovoljavaju uvjetima za besplatno pohađanje ovog obrazovnog programa, da se što ranije prijave ispunjavanjem prijavnice ovdje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!