ETO PRILIKE

Algebra nudi besplatne računalne tečajeve, prijavite se čim prije

09.09.2020 u 10:32

Bionic
Reading

Nastava će biti održana održati online. Namijenjena je nezaposlenim osobama s neadekvatnim kvalifikacijama ili zaposlenima čije je dosadašnje obrazovanje na razini osnovne ili srednje škole

Algebra objavljuje početak upisa za besplatnu edukaciju za računalnog operatera i ECDL specijalista, s dostupnim terminima novih grupa krajem rujna i početkom listopada.

Nastava će u potpunosti biti održana održati online. Namijenjena je nezaposlenim osobama s neadekvatnim kvalifikacijama ili zaposlenima čije je dosadašnje obrazovanje na razini osnovne ili srednje škole.

U Algebri očekuju višestruko veći interes od broja dostupnih mjesta za polaznike, pa stoga pozivaju zainteresirane građane da se prijave čim prije.

Ta obrazovna institucija krajem rujna i početkom listopada nastavlja s provedbom projekta IT obrazovanje za sigurnije sutra. Projekt u cijelosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s ciljem poboljšanja zapošljivosti, odnosno konkurentnosti na tržištu rada kako onima koji traže bolje mogućnosti u razvoju karijere, tako i onima koji traže zaposlenje.

Riječ je o jedinstvenoj prilici besplatnog stjecanja dodatnih digitalnih vještina i relevantnih industrijskih certifikata s područja računarstva i informatike.

Tko se može prijaviti?

Projekt traje do siječnja 2021. Dosad je njegova provedba omogućila potpuno besplatno pohađanje jednosemestralnih programa obrazovanja za digitalna zanimanja za više od 200 polaznika, najviše dugotrajno nezaposlenih osoba s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem.

Za projekt se mogu prijaviti pojedinci stariji od 34 godine koji su nezaposleni dulje od godinu dana a imaju završenu najviše srednju školu, zaposleni i nezaposleni između 15 i 34 godina sa završenom osnovnom školom te zaposleni ili nezaposleni koji imaju završenu jednogodišnju, dvogodišnju ili trogodišnju srednju školu.

U ovom trenutku otvoreni su upisi za program ECDL specijalist i za program Računalni operater. Programi su dostupni u jutarnjem ili poslijepodnevnom terminu. Ovisno o odabranoj grupi, početak obrazovanja je 28. rujna, odnosno 5. listopada.

Prijavite li se i budte li odabrani za pohađanje online programa obrazovanja za Računalne operatere morat će osigurati svoje računalo i internetsku vezu te će predavanja pratiti u virtualnim učionicama.

Uz nastavu, svi polaznici će dobiti slušalice, mikrofone kao i vrhunske priručnike u tiskanom formatu te će cijelo vrijeme provedbe programa moći telefonski ili kroz sustave za komunikaciju, dobiti podršku Algebrinih mentora.

Prijaviti se možete ovdje.