U SURADNJI S FER-OM

Algebra pokreće prvo domaće privatno sveučilište za tehničke znanosti

07.07.2020 u 15:12

Bionic
Reading

Studijski program Računarstvo provodit će FER-ovi i Algebrini nastavnici i asistenti, a na prvom upisnom roku otvoreno je 30 mjesta

Privatna obrazovna institucija Algebra dobila je pozitivnu akreditacijsku preporuku Akreditacijskog savjeta Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) za pokretanje Sveučilišta Algebra u Zagrebu (u osnivanju).

Time je stvoren temelj za početak rada i upis prve generacije studenata na prvo privatno sveučilište u području tehničkih znanosti u Hrvatskoj, poručili su iz Algebre.

'Hrvatska ima jedan od najbrže rastućih trendova porasta udjela diplomiranih ICT stručnjaka i trenutno se nalazimo na šestom mjestu prema udjelu ICT diplomanata, odnosno prilično iznad EU prosjeka.

Osnivanjem Sveučilišta Algebra u sljedećih 10 godina ćemo povećavati tu brojku privlačenjem stranih studenata i otvaranjem dodatnih kapaciteta za domaće.

Pokretanje Sveučilišta Algebra će slijediti sve postulate kvalitete i suradnje s gospodarstvom po kojima smo poznati, no sada ćemo iste primjenjivati i na stručnim i na sveučilišnim studijima.

Ova suradnja je još jedan dokaz kvalitete i posvećenosti zajedničkom cilju – izgradnji snažne baze visokokvalitetnih digitalnih stručnjaka', rekao je Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

Suradnja strateškog karaktera

Studijski program Računarstvo provodit će FER-ovi i Algebrini nastavnici i asistenti, a na prvom upisnom roku otvoreno je 30 mjesta.

'Nekoliko narednih godina, na Algebri će se provoditi FER-ov sveučilišni studij računarstva, kombinacijom naših i njihovih nastavnika, ali na engleskom jeziku, što je prilika da se u potpunosti pripremimo za novu eru.

Ova suradnja ima strateški karakter i moramo gledati u budućnost, a naša je odgovornost da dodatno pozicioniramo Hrvatsku na karti visokog obrazovanja te okupimo što širu frontu institucija s kojima ćemo raditi na privlačenju talenata', naglasio je Gordan Gledec, dekan zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Studijski program Računarstvo omogućava stjecanje kompetencija za analizu i rješavanje srednje složenih inženjerskih problema, rad u timu i doprinos oblikovanju sustava i procesa s područja računarstva, uz korištenje temeljnih znanja iz matematike, fizike, elektrotehnike i računarstva te suvremenih računarskih alata.

Program traje tri godine, donosi 180 ECTS bodova te akademski naziv sveučilišni prvostupnik (baccalaureus) inženjer računarstva.