RESTRUKTURIRANJE

Activision Blizzard priprema stotine otkaza - nakon najbolje financijske godine ikad

13.02.2019 u 10:21

Bionic
Reading

Plan jednog od najvećih izdavača videoigara u SAD-u je pojačati već postojeće franšize i raspustiti kadrove koji im nisu presudni - uglavnom vanjske suradnike i pomoćno osoblje

Activision Blizzard, izdavač blockbustera World of Warcraft i Overwatch, objavio je najbolje financijske rezultate u povijesti kompanije te kako planira dati otkaz stotinama zaposlenika. Prema izvještaju Varietyja, Activision Blizzard planira dati 775 otkaza, što je otpilike 8 posto svekupnog broja zaposlenih. Ovogodišnja zarada iznosi 7.5 milijardi dolara, što je 6 posto više od 7.02 milijarde zarađene prošle godine.

'Premda su financijski rezultati u 2018. najbolji u povijesti, nismo ostvarili njihov pun potencijal' komentirao je izvršni direktor Activision Blizzarda Bobby Kotick. 'Kako bismo dosegnuli naš pun potencijal, morali smo napraviti nekoliko vrlo važnih promjena'.

Rezovi, kao što smo napomenuli u uvodu, uglavnom će zadesiti dio kompanije nevezan uz razvoj igara, pišu unutarnji izvori.

Priprema za budućnost

U sklopu službene objave za tisak, Activision Blizzard je naglasio da rezovi neće utjecati na razvoj novih igara. Kompanija naglašava da će čak uposliti dodatne developere kako bi pojačala razvoj svojih popularnih franšiza poput Overwatcha, Call of Dutyja i Dabla. Povećanje i proširenje ovih franšiza mogla ove bi godine moglo dosegnuti oko dvadeset posto.

Kotaku izvještava da će rezovi uključiti smanjenje pomoći za nalaženje posla, zdravstvenog osiguranja i udjela u zaradi kao dio 'sveobuhvatnog paketa rezova'.

Rezovi i otkazi dolaze u jeku nedavnog odvajanja Bungieja od Activisiona, developera najpoznatijeg po serijalu igara Destiny.

NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA

Ovo su apsolutno najbolje igre koje smo zaigrali u 2018.

Pogledaj galeriju