nema im ravnih

Zakon braće je i dalje na snazi; Martin i Valent Sinković pokorili konkurenciju i izborili finale Svjetskog kupa

18.06.2022 u 12:10

Bionic
Reading

Dvostruki veslački olimpijski pobjednici Martin i Valent Sinković još su jednom pobjedom u dvojcu na pariće, ostvarenom u polufinalu drugog ovogodišnjeg natjecanja za Svjetski kup koje se održava u poljskom Poznanu, izborili plasman u nedjeljno finale

Kako to obično biva, Martin i Valent Sinković su subotnju polufinalnu utrku kontrolirali od starta do cilja ostvarivši najbolja vremena na svim prolazima, da bi ciljnu crtu prošli u vremenu 6 minuta, 12 sekundi i 29 stotinki.

Uz braću Sinković, iz ove skupine su plasman u A finale izborili dvojci Poljske (6:15.46 minuta) i Nizozemske 1 (6:16.24), a iz druge polufinalne skupine to je uspjelo posadama Australije (6:16.09), Nizozemske 2 (6:18.48) i Njemačke 1 (6:20.21).

'Očekivali smo tvrdu utrku od početka, a na kraju je bilo od početka kontrolirano. Jako smo zadovoljni, uživali smo u veslanju, sutra idemo još bolje odveslati i nadamo se pobjedi', poručio je Martin Sinković.

Pobjedničko vrijeme hrvatskog dvojca bilo je šest minuta, 12 sekundi i 29 stotinki, a najbrži su bili i na sva tri prolaza od starta do cilja. U svojoj su skupini za nešto više od tri sekunde bili brži od Poljaka Miroslawa Zietarskog i Fabiana Baranskog (6:15.46), a gotovo četiri sekunde iza Sinkovića na cilj su stigli trećeplasirani Nizozemci Koen Metsemakers i Stefan Broenink (6:16.24).

'Zadovoljni smo jako s utrkom. Dobro smo se osjećali, kontrolirali smo od samog početka, što je naše najbolje veslanje. Ima još prostora za napredak u finalu, ali bila je jaka grupa i vjerujemo da će Nizozemci i Poljaci biti i sutra najjača konkurencija', izjavio je Valent Sinković.

Nedjeljna finalna utrka na rasporedu je od 11 sati i 38 minuta.