on zna nešto više?

Legendarni John McEnroe osvrnuo se na ozljedu Rafaela Nadala i sve šokirao: Postoji teorija da se dopingira...

18.06.2022 u 10:14

Bionic
Reading

Rafael Nadal i dalje pokušava sanirati ozljedu stopala kako bi nastupio na ovogodišnjem izdanju Wimbledona, no neki u svijetu tenisa sumnjaju kako fantastični španjolski tenisač u procesu oporavka koristi nedozvoljena sredstva

O sve brojnijim teoretičarima zavjere koji sve glasnije tvrde da Rafa Nadal u liječenju kronične ozljede stopala koristi nedozvoljena sredstva oglasio se i legendarni John McEnroe.

Jedan od najvećih tenisača svih vremena poznat je po svojim britkim i kontroverznim komentarima, pa je i sada svojim izjavama izazvao šok u svijetu tenisa.

'Nisam liječnik i ne znam o čemu se tu točno radi', kazao je McEnroe te dodao:

'Ali činjenica je da Nadal nastavlja pobjeđivati. Ne znam kako to radi... On kaže da uzima injekcije protiv bolova. No, postoje i teoretičari zavjere koji se sada pojavljuju u svijetu tenisa. Da, postoji teorija da se Nadal dopingira, da uzima neku vrstu nedozvoljenih sredstava.'

  • +25
Rafa Nadal - Casper Ruud, Roland Garros, finale, 5.6.2022. Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON

I u takvom stanju je Nadal pokorio konkurenciju na Roland Garrosu te osvojio 14. titulu na Grand Slamu u Parizu. McEnroe ima svoje mišljenje o doping kontrolama na turnirima.

'Nadal je jedan od najvećih svih vremena, ali je kao i svi ostali tenisači i tenisačice, na turnirima redovito testiran. Doping kontrola je stroga i odmah bi se znalo koristi li nedozvoljena sredstva. Iskreno, što god da su mu ubrizgali u stopalo, mislim da je to samo sredstvo protiv bolova', zaključio je John McEnroe.