osjetite i vi njegovu karizmu

Uskoro će biti dvije godine otkako nije s nama, ali sjećanja na velikana Branka Cikatića ne blijede; o ovome je i on maštao...

18.02.2022 u 08:59

Bionic
Reading

Ove subote, 19. veljače, u Opatiji se održava Acrobat Portfolio Tasting, najznačajnija međunarodna poslovna vinska smotra u Hrvatskoj, a koja će dovesti i neka od vodećih imena svjetske vinske scene. Svečanu promociju u tom uglednom društvu imat će i vina pod imenom prerano preminulog hrvatskog borca, legendarnog Branka Cikatića

Na drugo izdanje ovog prestižnog i jedinstvenog vinskog događaja svoj dolazak potvrdili su predstavnici najvažnijih svjetskih vinara, kao što su Vega Sicilia, Louis Roederer Cristal, Roberto Voerzio Barolo, Marjan Simčič, Biondi Santi, Gaja, Sassicaia, Ornellaia, Billecart Salmon, Vietti, Bordeaux, Jerman i drugi.

Na ovoj vinskoj svečanosti predstavit će se i Wines D.O.O. iz Našica sa svojim najnovijim, možemo reći i posve jedinstvenim proizvodom, vrhunskim bijelim i crvenim cuvéeom, a koje se ponosi imenom 'Branko Cikatić – Wine of Champion'.

Ekskluzivni je to proizvod trojice bliskih Brankovih prijatelja koji su sa svojim partnerima proizveli ovo vino koje će uskoro, vjerujemo, biti i na tržištima Dalekog istoka, Japana, Tajlanda... ali i Amerike, svugdje gdje Branko i danas ima tisuće obožavatelja.

'Želja nam je da se Brankova vina nađu na policama japanskih hotela, restorana, vinoteka i trgovina jer je on ondje još uvijek jako poznat i ovo je jedinstven način da se sačuvaju sjećanja na njega i njegove sportske rezultate. Branko je prvi osvajač najprestižnijeg kickboxing natjecanja K-1 u povijesti i već je imao tu čast prije nekoliko godina da osobno u finalu turnira K-1 uruči pjenušac nazvan 'Branko Cikatić - Grand Champion' pobjedniku tog turnira, tako da su milijuni ljudi već imali priliku vidjeti i čuti za naše proizvode. Imamo dosta upita za vina iz cijelog svijeta, njegovi fanovi su jako zainteresirani i nestrpljivi, a ona će biti dostupna za kupnju u nedavno otvorenom Bistrou Tigar u Splitu i uskoro i putem webshopa, ali i kod naših partnera s kojima upravo pregovaramo diljem svijeta. U Japanu i Americi planiramo promociju Brankovih vina s njegovim prijateljima, holivudskim glumcima, živućim sportskim legendama i višestrukim svjetskim prvacima koji su stvarali povijest borilačkih sportova tijekom najprestižnijih svjetskih sportskih turnira, a neki od njih su nam se već ponudili za suradnju i baš smo zadovoljni time koliko je ovo jedinstveno vino izvrsno prihvaćeno diljem svijeta', s ponosom su rekli Brankovi prijatelji, tvorci ovih vrhunskih vina.

Cijela ova priča krenula je još 1994. godine, kada su Cikatićevi prijatelji željeli proizvesti vino posvećeno njihovoj najvećoj strasti, borilačkim sportovima, i nazvati ga po njemu jer im je on, kao i svim vježbačima u to vrijeme, bio sportski uzor.

Njemu se ta ideja odmah svidjela, ali prošlo je jako dugo dok se nisu stvorili ozbiljni uvjeti da se zadovolje sve norme za proizvodnju vrhunskih vina, od kvalitete do količina za ozbiljan izvoz u Japan i ostale dalekoistočne zemlje, u kojima Cikatić ima status polubožanstva, naravno i višeg cjenovnog ranga zbog samog njegova imidža u to vrijeme. Tek su za vrijeme Europskog prvenstva u tajlandskom boksu (muay thai) u Splitu prije nekoliko godina definirani detalji i krenulo se u proizvodnju.

Nažalost, Cikatić se u međuvremenu ozbiljno razbolio te u ožujku 2020. godine u 65. godini i preminuo, ali vjerujemo da bi danas, baš kao i njegovi najdraži, supruga Ivana, kći Lucija i sin Bruno, bio ponosan na ova vina koja su već sada naišla na odlične kritike, naročito luksuzni paketi koji su izvrstan poklon i suvenir. Kako nam je potvrdila supruga Ivana, radovao se ovom projektu i zbog toga su se svi organizirali kako bi ovo vino bilo dostupno svim njegovim fanovima diljem svijeta.

Inače, prije nekoliko tjedana najčvršća Cikatićeva karika i životni oslonac, supruga Ivana, realizirala je još jedan projekt, a on je također bio dio njegovih planova.

U Splitu, u Ulici Domovinskog rata 54, otvoren je Bistro Tigar, a on je puno više od običnog restorana. Naime prostor izgleda kao pravi borilački hram, ukrašen brojnim peharima koje je tijekom bogate karijere osvojio Cikatić.

Obiteljski je to bistro u kojem se kuhaju i poslužuju jela domaće kuhinje, s naglaskom na ona koja su često bila i na njegovu meniju, a gosti će moći jesti i uživati u ugodnoj atmosferi te razgledati uspomene na Cikatićevu sjajnu sportsku karijeru i dostignuća.

Pojasevi, trofeji, rekviziti i oprema majstora borilačkih vještina, koji se nalaze u povijesnoj sportskoj vitrini, podsjetnik su na njegov veličanstveni sportski put.

'Ovo je naš novi obiteljski početak. Branko, nažalost, nije više fizički prisutan, ali je u svakom kutku našeg bistroa. Ostavila sam jednu praznu stolicu uz stolić. To je njegovo mjesto', ponosnog je glasa rekla Ivana i pohitala nazad u kuhinju. Jer za goste, baš kako bi i Branko htio, sve mora biti 'top'.