počast velikanu

Jedan od najvećih teškaša MMA sporta, Alistair Overeem, došao se pokloniti hrvatskoj legendi Branku Cikatiću, a njegove riječi dirnut će sve

13.07.2020 u 17:09

Bionic
Reading

Prije nešto manje od četiri mjeseca, nakon duge i teške bolesti, u svom je solinskom domu preminuo najveći hrvatski borac, i osvajač prvog K-1 turnira, Branko Cikatić. No, legenda je bio, legenda je i ostao, a to potvrđuju i fotografije s njegova groba, kamo su mu počast došli odati Alistair Overeem i Thom Harinck

Branko Cikatić bio je i ostao velikan borilačkog sporta, više cijenjen čak i u inozemstvu nego u Hrvatskoj.

Jer čim je vijest o njegovoj smrti stigla u Japan, tamošnji su mu prijatelji, nekad i protivnici, priredili turnir u njegovu čast.

Među velikanima koji su mu se došli pokloniti bio je i Antonio Inoki, legendarni hrvač i MMA borac, koji se svojevremeno borio i s Muhammadom Alijem, te respektabilno društvo nekad najvećih zvijezda japanskog borilačkog sporta, a bili su na tom turniru i Nobu Hayashi, Hiromi Amada i Shinya Aoki.

>> Iskrene riječi supruge Branka Cikatića pogodit će sve: Razočaran si bio u ljude, tzv. prijatelje, jer nisi bio igrač bio si čovjek i sportaš

Ostavio je Branko dubok trag i u Nizozemskoj, gdje je njegov prijatelj ali i trener Thom Harinck vodio Chakuriki Team.

A Thom Harinck je itekako veliko trenersko ime u borilačkom sportu. No, preko Branka zavolio je i Hrvatsku te si je u Kaštel Sućurcu kupio kuću, kamo je stigao ovog vikenda.

Naravno, odmah je otišao na grob prijatelju položiti cvijeće, jer na sprovod nije mogao doći s obzirom da su tijekom ožujka bile zatvorene granice zbog pandemije koronavirusa.

A osim Harnicka, u nedjelju je Branku počast došao odati i jedan od najvećih MMA teškaša, Nizozemac Alistair Overeem, koji je posljednjih dana posjetio i Dubrovnik. Od vikenda je u Splitu.

'Da, stigao je Alistair u Split i odmah nam se javio. Jer iako je između njega i mog Branka bila velika razlika u godinama (op.a. 26 godina, Branko je rođen 1954., a Alistair 1980.), vezalo ih je pravo prijateljstvo. Upoznali su se tijekom brojnih K-1 turnira, a često su znali i pričati. Iskreno, je li mu Branko davao kakav savjet, nisam nikad pitala, no znam kada god bi dolazio u Hrvatsku, ali bilo je to često, uvijek su bili na ručku i dugo razgovarali. Alistairov stric ima kuću u Zadru, tako da je on još od najmanjih nogu dolazio u Hrvatsku', rekla je za tportal supruga pokojnog Branka, Ivana Cikatić, dirnuta velikom pažnjom jednog od najvećih boraca MMA-a.

Inače, uz Overeema, na groblju u Solinu bila je nizozemska TV ekipa, koja snima dokumentarni film o kick-boksu, pa će tijekom boravka u Hrvatskoj doznati mnoštvo zanimljivih detalja.

'Kakvu nevjerojatnu legendu smo izgubili. Počivaj u miru Branko Cikatić. Bila mi je čast što sam te poznavao. Moje srce sada kuca za Ivana, Luciju i Brunu. Od posljednjeg K1 - do prvog K1 prvaka. Osu', napisao je Alistair Overeem na svojem Instagram profilu.