iskusni strateg

Trofejni trener vraća se u Hrvatsku; evo koju će momčad preuzeti

04.05.2017 u 14:17

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba od sljedeće sezone vodit će iskusni strateg Kasim Kamenica (62). U bogatoj karijeri Kamenica je već vodio 'zagrebaše', devedesetih godina prošlog stoljeća s njima je osvajao naslove prvaka i Kup

Čelnici rukometaša PPD Zagreba objavili su kako će sljedeće sezone momčad hrvatskog prvaka voditi Kasim Kamenica! Željeli su ga 'zagrebaši' angažirati već za sam završetak ove sezone, no Kamenica je odlučio ostati u Makedoniji gdje trenutno vodi momčad Pelistera. Tako je u ovom trenutku Slavko Goluža trener PPD Zagreba do kraja sezone (potom preuzima slovačkog prvaka Tatran Prešov), a Kamenica dolazi na klupu hrvatskog prvaka!

Napomenimo kako je Kamenica jedan od glavnih tvoraca najtrofejnije momčadi Zagreba koja je nakon njega dvaput (1992. i 1993.) bio prvak Europe! Tih se sezona u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova igrao se najbolji rukomet na svijetu, 'harali' su velikani poput Jelčića, Obrvana, Gudelja, Tomljanovića, Puca, Čavara..., a sve ih je u 'veliki' rukomet uveo baš popularni Kameni. I danas Kasim Kamenica forsira rad s mladim igračima, nema straha dati im priliku da se dokažu te je idealan izbor za trenera PPD Zagreba koji će na kraju sezone u veliku rekonstrukciju. Dolaze neka nova imena koja se tek trebaju pokazati na velikoj sceni.

Kamenica je u trenerskoj karijeri vodio čak 15 klubova (među ostalim Zagreb, Partizan, Vardar, Pelister, Prule, Celje, Lovćen, Nexe Našice...) i četiri puta bio izbornik (dvaput Slovenije, te po jednom BiH i Crne Gore). S momčadi Prula 2003. godine je igrao polufinale Lige prvaka, a sa Slovenijom je osvojio srebrnu medalju na Europskom prvenstvu 2004. godine. Od 2008. do 2013. vodio je našički Nexe s kojim je svih tih sezona bio hrvatski viceprvak.

Sada se, nakon gotovo 25 godina, vraća u momčad PPD Zagreba...