hrvatska bez polufinala

Stevanović se nije 'skrivao'; ovim je riječima opisao poraz od Francuza

24.01.2018 u 22:30

Bionic
Reading

Hrvatska je porazom od Francuske 27:30 okončala nastup na europskom rukometnom prvenstvu. Svima je jasno da je prvo poluvrijeme bilo najgorih 30 minuta Hrvatske na Euru

Bodrilo ih je 15.000 navijača u Areni, imali su mogućnost i odigrati remi (jer je Norveška dobila Švedsku), ali tu prigodu naši nisu iskoristili.

  • +14
Hrvatska - Francuska (EP u rukometu 2018) Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U prvom poluvremenu, u kojem Didier Dinart gotovo pa da i niej koristio najiskusnije igrače, Červarovi su igrači igrali očajno, posebice u obrani. Potvrđuje to čak 19 primiljenih pogodaka. Nažalost, ni u napadu nije bilo bolje, jer naši su zabili samo 13 golova.

>> Razočarenje u Areni; Francuzi uskratili Hrvatskoj polufinale

Za razliku od nastupa protiv Norveške, Ivan Stevanović nije bio na visini zadatka.

'Nije išlo, u prvom dijelu su napravili šest golova razlike. Odvojili su se, mi smo griješili i u obrani i u napadu... Oni su predobri da to ispuste, uzalud što smo igrali puno bolje u drugom poluvremenu', otkrio je popularni 'Stivi', svjestan da imaju još jednu utakmicu, za 5. mjesto, u petak protiv Češke.

'Očekujem pomoć navijača, bit će teško, ali želimo prvenstvo završiti pobjedom'.

Mirko Alilović, baš kao i cijela momčad, u drugom dijelu je ipak bio za mrvicu uspješniji od kolege s gola.

'Teško je Francusku stići šest razlike u jednom poluvremenu. U vprom dijelu odigrali smo katastrofalno, dok smo u nastavku pokazali da možemo. Međutim, oni su igrali strpljivo, a mi smo morali loviti njihovu prednost. Treba im čestitati. Pojeo nas je pritisak i 'glava'. Žao mi je što nismo naplatili ovaj veliki trud. Nisam pametan', razočaran je bio Alilović.

  • +53
Hrvatski navijači na utakmici Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL